Op ervaring de voorsprong behouden

25 november 2019

Eindelijk komen wat spelers weer terug van een blessure en/of weekendjes weg. Hierdoor kan de routine in het team wat terugkomen. Afgelopen weekend stond ook een belangrijke wedstrijd tegen FC Weesp op het programma. Van de top drie is verloren, dus er moet van de overige teams gewonnen worden om de aansluiting enigszins te houden. Vorig seizoen hebben we ook tweemaal tegen FC Weesp gespeeld, waarbij tweemaal werd gewonnen. Wat weten we van Weesp? Dat de gemiddelde leeftijd van het team waarschijnlijk 10 jaar hoger ligt dan bij het team van Hertha. Goed om te kijken hoe de nieuwe generatie met deze overdosis aan ervaring omgaat. Ik ben ook wel heel benieuwd hoe Weesp het vindt om tegen de jonkies te spelen. Vandaag ons jongste talent, 15 jaar!

Opstelling: Regi, Jason, Sten (50’ Sander), Zellie, Martijn, Jur, Kevin (70’ Kaj), Sep, Tommy, Mike ©, Delano.

Hertha wil altijd wel het spel maken, maar begrijpen dat Weesp het ook daarvan moet hebben. Met de jaren zal de energie wat minder worden en de ervaring een belangrijke schakel zijn. Doordat beide teams wilde voetballen was het een wedstrijd in een leuk tempo. Beide ploegen wilde de bal snel laten gaan en zodoende werden de ruimtes ook gezocht door beide ploegen. Dit levert een leuk potje op om naar te kijken.

In de eerste helft was het wat zoeken voor Hertha en hadden ze nog niet de overhand wat het in de andere wedstrijden wel heeft. Daarbij was de aanval van Weesp nog niet scherp en speelde ze mogelijkheden niet goed uit tot kansen. Weesp heeft Hertha geholpen in het spel te komen, door soms wat makkelijk een overtreding te claimen en hier lang over te discussiëren met de scheidsrechter. Hertha kreeg hierdoor de tijd om te oriënteren en zelf wat meer druk naar voren uit te oefenen.

Doordat Hertha wat meer naar voren kon drukken moest Weesp een overtreding maken om de aanval eruit te halen. Dit hadden ze beter niet kunnen doen, want vanuit de vrije trap stond Mike zo vrij dat hij de bal zelfs kon aannemen. En ja het netje bolt 2 seconde later, 1-0 door een lekker schot van Mike (ook credit voor de voorzet, Delano dacht ik??). Weesp kan vrij snel nog wel wat terug doen en speelt de buitenspeler helemaal vrij voor een onhoudbaar schot op doel. Regi heeft de rest van de wedstrijd, zoals het hele seizoen al, gewoon weer zijn mannetje gestaan.

Nog in de eerste helft voelt Hertha dat ze weer op voorsprong willen komen en dat lukt ze ook. Kevin geeft werkelijk een prachtpass, die Mike gelijk 1 op 1 zet met de keeper. Ondanks de vele reddingen kon hij het lobje van Mike niet tegenhouden, zodoende werd het voor rust nog 2-1 en heeft Kevin zijn wat minder uitgevoerde verdedigende taken gecompenseerd met een prachtbal.

Aan het einde van de eerste helft viel Sten nog verkeerd op zijn schouder, waardoor hij genoodzaakt was om te wisselen. Hopelijk herstelt hij snel, want de ziekenboeg begon net te krimpen. Sander stond weer klaar om het team te helpen en met zijn 15 jaar heeft hij het perfect ingevuld de tweede helft.

Zoals je eigenlijk van Weesp zou verwachten liet Hertha de tweede helft zien wel degelijk wat geleerd te hebben. Als een ervaren team werd de wedstrijd uitgespeeld. Er waren nog wel wat kansen om uit te lopen, maar dat had eigenlijk de eerste helft al gedaan moeten worden toen Tommy voor open doel naast schoot. Ach ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. De winst moest eruit gesleept worden en dat is gebeurd. Nog eenmaal moest de scheidsrechter ingrijpen toen Sep een poging tot een aanval van Weesp eruit haalde, door heel professioneel de speler van Weesp uit balans te brengen en de gele kaart te accepteren. De scheidsrechter vertrouwde de gehele wedstrijd

vol op zijn assistentes aan de zijkant, wat soms wat vraagtekens en frustratie opwekte bij de supporters en spelers. Maar het is ook heel lastig om onze snelle spitsen goed in te schatten, en ja ze kunnen in een sprint tegen de verdedigers 10 meter voorlopen (hoeft niet altijd vanuit buitenspel te zijn). Uiteindelijk zijn we altijd blij dat er weer vrijwillig mensen bezig zijn om het spel goed te begeleiden. Het fanatisme is na de wedstrijd snel weer omgezet in gezelligheid en ook spelers van Weesp bleven na de wedstrijd nog even een biertje doen. Altijd goed om met gezelligheid en sportiviteit de zaterdag weer af te sluiten! Volgende week mogen we naar Almere om daar tegen Sporting Almere te laten zien dat we niet willen afhaken.