Ook de verdedigende muur van AFC TABA heeft eraan moeten geloven

04 november 2019

Dit weekend mocht het team van Andre Markus vertrekken naar Amsterdam om daar de pot tegen de studentenvereniging TABA te spelen. Op een mooi kunstgrasveld, die nog een beetje nat is van de regen, wordt Hertha ontvangen. Langzaam komen weer wat spelers terug van blessures, maar het team moest weer aangevuld worden door drie spelers die al in het tweede elftal minuten hadden gespeeld. Door de nog niet afgespeelde wedstrijd (Robinhood) staat TABA vlak onder Hertha op de ranglijst. Met drie extra punten op zak kan Hertha zich wat meer boven in de lijst gaan melden. Dat is uiteindelijk ook wel het einddoel om terecht te komen.

TABA heeft nog maar weinig doelpunten tegen gekregen en daardoor wist het team wel wat ze te wachten stond. Een verdedigend TABA zal weg gespeeld moeten worden om uiteindelijk met de drie punten er vandoor te gaan. Afgelopen weekend wist TABA nog 1 punt bij RKAVIC mee te nemen.

Zoals verwacht begon TABA vanaf eigen helft te voetballen. Alle aanvallers werden middenvelders en zodoende moest Hertha wat verzinnen om 10 man en een behoorlijk goede keeper voorbij te spelen. Ondanks het verdedigende voetbal van TABA wist Hertha wel vroeg in de wedstrijd gevaarlijk te worden. Veel druk richting de goal zorgde voor een overtreding op Mike, wat resulteerde in een strafschop. De goed spelende keeper wist deze penalty te pakken en heeft de hele wedstrijd in de weg weten te staan. Mike speelt de afgelopen wedstrijden met de aanvoerdersband om en neemt ook ditmaal het team weer op sleeptouw om de openingstreffer te maken.

Als één team blijft Hertha de druk opvoeren. Regi staat zoals gewoonlijk het doel te verdedigen. De verdediging met Martijn vd H, Martijn Zellie, Sten en Jason zorgen ervoor dat het achterin goed staat om de counter eruit te halen. Sep, Jur en Kevin bedienen de aanval vanuit het middenveld met de benodigde sleutelpassen. Tommy, Kaj en Mike zorgen voor het billenknijpen bij de verdediging van TABA. Er worden wat lichte overtredingen gemaakt, waar de scheidsrechter goed mee omgaat. Kaarten zijn niet nodig, maar er wordt halverwege de eerste helft een vrije trap gegeven op ongeveer 20 meter. Normaal zouden Mike, Sep of Tommy kijken wie het beste gevoel erbij heeft. Deze keer krijgt Mike de ingeving om Jason de vrije trap te laten nemen. Zijn harde schot laat hij op de training wel eens zien, maar in de vorm van een vrije trap heeft hij dat nog niet eerde gedaan. Voor degene die op dat moment net met hun ogen knipperde: de bal vloog met ongeveer 280km/h in de rechter winkelhaak. Het doelnet zal in de rust nagekeken moeten worden. Een verdiende 0-1 op het scoreboard.

Hier wordt nog geen genoegen mee genomen en TABA blijft verdedigend gedisciplineerd voetbal spelen. Kaj is op dreef en weet een vrije trap, genomen door Tommy, de goal in te werken. Een echte spitsengoal. Zoals de hele wedstrijd loert TABA op de counter wat ze in de eerste helft een paar kleine kansjes oplevert. Een mooie voorzet wordt zo ingekopt door een TABA-speler en daardoor wordt er met een 1-2 stand gerust. De sterke spelende keeper komt de thee brengen en wenst iedereen van Hertha succes in de tweede helft.

In de tweede helft worden de ruimtes wat groter, waardoor de lange bal van TABA wat beter van pas komt dan het positiespel dat Hertha speelt. Desondanks blijft Hertha naar voren drukken en krijgt het de tweede penalty van de wedstrijd. Het zijn geen hele zware overtredingen, maar genoeg voor een strafschop. Tommy staat ditmaal achter de bal en geeft weer wat lucht aan het team met zijn goal. Na deze goal ziet TABA nog een goal terecht afgekeurd worden door buitenspel.

TABA was even niet aan het opletten achterin, en precies op dat moment weet Sep een beslissende bal te geven. Hij geeft een lange bal precies op maat die Mike op snelheid kan aannemen en

meenemen. TABA had alleen met een overtreding deze aanval kunnen stoppen, maar dat vonden ze met deze stand niet nodig. Mike komt 1 op 1 en weet zijn sterke wedstrijd toch nog te bekronen met een goal. Uiteindelijk wordt de wedstrijd afgesloten met de 1-5. De allerlaatste seconde van de wedstrijd krijgt Hertha zijn derde strafschop. Ditmaal gaat de keeper lichtjes in de fout, maar de scheidsrechter bestraft het erg zwaar. De keeper krijgt, ondanks dat dit niet nodig is, een rode kaart. Een domper voor TABA die de weinige tegengoals ook zeker te danken heeft aan de keeper.

Over keepers gesproken. Onze keeper Regi stond een heerlijke wedstrijd te keepen. De warming-up was niet ideaal op een drassig grasveld, maar dat kunnen goede keepers van zich afzetten. Wanneer nodig zat Regi overal tussen en hij zorgde ervoor dat Hertha het grootste gedeelte van de wedstrijd met minimaal twee goals verschil heeft kunnen voetballen. Ook de verdediging heeft zich moeten weren tegen de counteraanvallen. Zij stonden weer goed gepositioneerd, waarbij onze veteraan Zellie positief er bovenuit stak. Wat mij betreft is hij dan ook de MOTM van deze wedstrijd.

Volgende week wordt de wedstrijd tegen RKAVIC in Amstelveen gespeeld. Al drie seizoenen zijn dit leuke wedstrijden om te kijken en te spelen. De teams willen beide boven in de ranglijst meedoen en dat zorgt voor mooie potjes voetbal. Hopelijk kunnen we onze vaste supporters ook daar weer een mooie wedstrijd bezorgen. Tot volgende week!