MENU
 

Hertha blijft de punten binnen hengelen.

28 oktober 2019

Dit weekend stond Joga Fortius op het programma. Een tegenstander die nieuw is voor Hertha. Doordat Ouderkerk uit de competitie is staat Hertha momenteel op een 7e plek met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de omringende teams. Joga Fortius staat momenteel nog boven Hertha, dus de winst is extra belangrijk. Uit de verslagen is gebleken dat de ploeg een fanatieke ploeg is, die met hun mentaliteit nog wel eens op het randje balanceren. Voor André (hoofdtrainer) is dit een interessante wedstrijd, waarbij hij kan kijken hoe het jeugdige team hiermee om gaat. Net als afgelopen week is het team weer niet fit. Tijdens de warming-up merkt Donny dat het niet gaat lukken de wedstrijd te spelen. Gelukkig komt Yanick het team uit de brand helpen, na al een wedstrijd bij de JO17 te hebben gespeeld. Vorige week deed Yanick ook mee en hij heeft een goede indruk achter gelaten.

Opstelling: Regi, Jason, Sten, Martijn, Martijn, Kevin (Tommy), Jur (Yanick), Sep, Delano (Lars), Kaj, Mike ©.

Om 14:30u werd weer op de Molmhoek afgetrapt. Zoals al verwacht begint Fortius met heel veel energie aan de wedstrijd. Ze drukken veel naar voren en proberen het spel naar zich toe te trekken. Hertha laat zich hier niet gek door maken en vinden het geen probleem een keer ruimte te krijgen bij de aanvallers. Zelfs wanneer de tegenstander zich ingraaft weet Hertha genoeg goals te maken, wat gaat er gebeuren wanneer je ze ruimte geeft?

Na een wat rommelige openingsfase werd de manier waarop Fortius speelt afgestraft. De aanval weet dus ook goed met de ruimte om te gaan. Na een mooie aanval wordt Kaj voor de goal gevonden en hij maakt deze kans keurig af. Ook de 2-0 maakt Kaj kort daarna. De spitspositie is nog wat nieuw voor Kaj, maar met zijn lengte en dus ook met wat ruimte komt hij op gang.

Waar je zou denken dat Fortius nu wel door heeft dat je de aanvallers geen ruimte moet geven, is dat niet het geval. Het spel van Fortius veranderd wel, maar in plaats van meer vanuit de organisatie te spelen gooien ze wat meer energie in de wedstrijd. Er wordt een rechtsback ingebracht (na 30 minuten spelen) die op een iets wat minder sportieve manier zijn invulling aan de wedstrijd heeft gegeven. Waar je zou verwachten dat de scheidsrechter de spelers in bescherming neemt, had deze beste meneer niet het gezag wat een scheidsrechter zou moeten hebben.

In de eerste helft maakt Hertha het wel af. Zo laten ze zien ondanks de jeugdigheid om te kunnen gaan met het harde spel van Fortius. De 3-0 wordt voorbereid door een lange bal van Delano en afgemaakt door Sep. Sep neem de bal met het hoofd mee, door deze aanname is hij zijn directe tegenstander al kwijt en kan hij de bal binnen schuiven. De 4-0 komt deze keer vanaf de rechterkant, waarbij de bal wordt voorgegeven op Jur die weer zijn goaltje meepikt. Uiteindelijk maakt Kaj zijn harttrick nog compleet in de eerste helft door de 5-0 op zijn slof te nemen.

De tweede helft heeft Hertha de wedstrijd uitgespeelt met de volgende wedstrijden in het achterhoofd. Het belangrijkste was iedereen heel te houden, aangezien er al genoeg pijntjes zijn binnen de selectie. Helaas kwamen er nog wat kleine akkefietjes, waarbij ook Hertha spelers zich lieten gaan. Dit had niet nodig geweest, omdat de wedstrijd allang gespeeld was. De spelers en trainers van Fortius bleven na de wedstrijd nog wel in de kantine hangen en het fanatisme was omgedraaid naar gezelligheid. Dit doen niet veel tegenstanders en het is dan ook mooi om te zien dat deze fanatieke mentaliteit alleen op het veld aanwezig is bij Fortius. Uiteindelijk wil iedereen hetzelfde, winnen!

Hertha mag blij zijn dat spelers het kunnen opbrengen om eerst bij hun eigen team te spelen en daarna nog aan te sluiten bij ons. Ook deze keer hebben twee spelers al een wedstrijd bij het tweede

gespeeld en één speler een wedstrijd bij de JO17. Doordat zij erbij waren is de wedstrijd geëindigd in een 5-0 overwinning. Ook het tweede heeft zijn wedstrijd gewonnen en staat nu op 9 punten uit 3 wedstrijden. Als laatst nog de complimenten aan de verdediging, die een goede wedstrijd hebben gespeeld. Zoals ik het zie heeft Fortius geen moment zicht gehad op een overwinning.

Naar het overzicht