MENU
 

Hertha JO17-1 bewijst zich in de Hoofdklasse!

28 oktober 2019

Vinkeveen-26 oktober 2019. De mannen van Mitchel Cuyper beleven een mooi voetbalseizoen! Sportief voetballen op een niveau met 100% uitdaging in combinatie met voetbalhumor van de bovenste plank.

Kijkt u voor dat laatste maar eens op Instagram(!). Ook commercieel hebben ze bij Hertha de wind in de zeilen. De Vinkeveens groentehal van Leo Kok zorgt namelijk wekelijks voor vitaminen met appels en bananen van de allerbeste soort voor dit jeugdteam. En dat spul werkt nog beter dan doping.

“Als een lap op een rode stier”… Aldus Hoofd Voetbalzaken Gerard Roling die ook deze zaterdag natuurlijk niet ontbrak op voetbal- en pretpark Herthanello.

Hertha JO17-1 draaide deze zaterdag een vroege voorstelling om 9.30 uur tegen Zuidvogels uit Utrecht. De eerste helft was voor Hertha en de vele Vinkeveense aanvalsgolven bereikten dit keer maar al te vaak het vijandige Utrechtse doel.

Nick Verweij opende in de 10e minuut de score op aangeven van Yanick Sumajow. Na 20 minuten was het Rens Kok die op aangeven van Mees van Zijtveld de bal in “de winkelhaak” deed belanden. 2-0. De derde was van captain Yanick Sumajow met een keurig “stiffie”. 3-0. Noël Hollman creëerde zijn eigen kans met een geweldige loopactie en rondde die heel knap af. Ruststand: 4-0. Lekker man! Na rust storm tegen en iets minder rendement uit de aanvallen. Het werd tenslotte 6-1 met aan Hertha-kant nog twee doelpunten van de watervlugge Kyan van Galen en Tibor Brugman. Hertha bereikte daarmee het “linker rijtje” en staat daarmee op een verdienstelijke 7e plaats. Mooie tussenstand naar wij dachten. Maar bovenal zit er voetballend nog meer in en juist daar gaat het om in de jeugd bij Hertha. En dat is weer in meer dan goede handen bij Teamcoach Mitchel Cuyper die ze bijbrengt dat je voetballen vooral doet met je hoofd en zonder bal…

En ja U leest dat laatste goed, je snapt het pas als je het ziet!

Op de foto van links naar rechts:

Boven: Leo Kok (sponsor), Mitchel Cuyper, Mees van Zijtveld, Sem Werneke, Tibor Bregman, Mats Klinkhamer, Sander de Vries, Michel Passet, Jaiden van der Sloot, Yanick Sumajow, Jan Pieter van Zijtveld.

Onder: Rens Kok, Cooper Kropveld, Noel Hollman, Nick Verweij, Ciaran Green, Lucas Veenhof, Teeraphum van Vliet, Kyan van Galen. Op de foto ontbreekt teamgenoot Luca Irving.

Naar het overzicht