MENU
 

Hertha 1 haalt zakelijk de drie punten binnen

21 oktober 2019

Afgelopen week is de wedstrijd tegen Robinhood gestaakt wegens een zware overtreding van de rechtsbuiten van Robinhood op onze voorstopper. Door deze onnodige zware overtreding moest de ambulance op het veld komen en zodoende is de wedstrijd gestaakt. Door het harde spel van Robinhood waren er een hoop spelers die niet helemaal fit de wedstrijd tegen Sporting Martinus konden beginnen. Ook een paar spelers hebben helemaal niet kunnen spelen, des te belangrijker dat de drie punten worden gepakt tegen een stugge ploeg!

Het was rustig op de molmhoek. Deze speelronde stonden niet veel wedstrijden op het programma. Na de lunch ging het team zich klaarmaken, de fysio’s zijn de hele week aan het werk gezet en hebben hun uiterste best gedaan zoveel mogelijk spelers wedstrijdfit te krijgen. Klasse werk! Met wat wijzigingen in het veld en drie spelers uit de JO17 op de bank werd om 14.30u afgetrapt.

Hertha wil, zoals onderhand wel bekend, het spel maken. Al snel was te zien dat de spelers even moesten wennen aan de nieuwe samenstelling. Hierdoor verliep het spel minder soepel dan gehoopt. Wanneer dit het geval is hoop je dat de vaste krachten het verschil kunnen maken. Helaas lukte dit in het begin van de wedstrijd niet. Zij zorgde er wel voor dat Hertha de overhand had in de wedstrijd. De sleutelpassen en ook het afronden was niet zo goed als we gewend zijn. Ondanks dat het team niet sterk speelde was de druk richting het goal van Martinus zo groot, dat iedereen wel het gevoel had dat een goal in de lucht hing. Daarbij had een verdediger van Martinus al rood moeten hebben voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De verdediger van Martinus had al geel, maar zelfs een gele kaart werd hem bespaard!

Zoals iedereen al voelde werd halverwege de eerste helft de 1-0 gemaakt. Zoals gehoopt hebben twee vast krachten de score geopend. Sep en Mike zorgde voor een mooie combinatie en de goal die het team nodig had. Het is toch lekkerder voetballen wanneer je de openingstreffer hebt gemaakt en zo hoopte iedereen dat het spel wat beter zou gaan. Dit was niet het geval en ook op karakter liet iedereen het afweten tegen de grote stugge spelers van Martinus.

De eerste helft, het staat nog steeds 1-0. De buitenspeler van Martinus is het middenveld op gelopen en ontvangt de bal. Waar je verwacht dat een duel wordt aangegaan lukt het twee spelers van Hertha niet om de bal te onderscheppen, de derde speler schiet te hulp en is genoodzaakt een overtreding te maken. Niet gunstig, omdat Martinus aan het loeren is op deze standaardsituaties. Van ongeveer 20 meter weet de speler van Martinus de bal in de hoek te plaatsen. 1-1 op het scoreboard en de ruimte die Hertha voor zichzelf had gecreëerd was weg. 1-1 was ook de ruststand, er was genoeg te bespreken in de kleedkamer.

In de kleedkamer zijn afspraken gemaakt en is iedereen even met beide benen op de grond gezet. Toch is het spelbeeld niet heel anders dan in de eerste helft. De gemaakte afspraken worden maar half uitgevoerd en de supporters worden helaas wat minder verwend met goals. Hertha blijft drukken en voert de druk nog meer op dan tijdens de eerste helft. Martinus probeert via counters gevaarlijk te worden en de sterke spits van Martinus heeft ook alles eraan gedaan om kansen te forceren, zonder succes. Wanneer voor de tweede keer een doorgebroken speler wordt neergehaald kan de scheids toch echt niet anders dan een rode kaart tonen. Martinus had het al lastig met 11 man, dus met 10 man zal het er niet veel beter op worden.

Vele kansen worden niet afgemaakt en Martinus wordt al meerdere keren gewaarschuwd voor het tijdrekken. Gelukkig was de scheids daar ook niet van gediend en dat had hij goed in de hand. De trainer laat nieuwe jeugdspelers debuteren. Yanick, Kaj en Sander mogen hun minuten gaan maken.

Het tijdrekken was helaas niet lang genoeg, want de verdediging van Martinus is 5 seconde niet scherp en dat voelt Ronald gelijk aan. Net teruggekomen van een blessure is hij gelijk belangrijk met een mooie hoge bal zet hij alle verdedigers op het verkeerde been. De inmiddels uitgekomen keeper is ook niet meer in staat om deze bal tegen te houden en ziet de bal in het net verdwijnen, 2-1.

De jongens van JO17 maken een goede indruk en brengen wat energie in de wedstrijd. Zo maakt Yanick een mooie actie naar binnen en weet Kaj 1 op 1 te zetten via een steekbal. Misschien is het de spanning, maar Kaj weet deze bal helaas niet af te maken. De 3-1 komt nog wel van de schoen van Tommy na een potje lummelen met de keeper van Martinus. Ondanks de goede reddingen, kan deze keeper het niet winnen van twee aanvallers die samen op hem afstormen.

Eindstand 3-1. Het was geen mooie of goede pot van de kant van Hertha, maar de drie punten zijn zakelijk binnen gehengeld. Een lichtpuntje uit deze wedstrijd is de goede lichting uit de jeugd. Deze jongens gaan een behoorlijke kwaliteitsimpuls aan de selectie geven, wanneer zij de seniorenleeftijd hebben bereikt. Wellicht dat sommige talenten al eerder de stap naar de senioren kunnen en willen maken. Hertha laat zien dat de jeugdopleiding aan het verbeteren is. Komende week komt Joga Fortius op bezoek, zij hebben één punt meer. Deze wedstrijd snel vergeten en op naar volgende week. De drie punten moeten ook dan weer binnen gehaald worden!

Naar het overzicht