Hertha 1 herstelt zich direct! Hertha 1 – Ouderkerk 1 11-0 (6-0)

07 oktober 2019

Niet omdat er verloren is, maar omdat ik afgelopen weekend niet aanwezig kon zijn is er geen wedstrijdverslag geschreven. Hertha heeft vorig weekend met 5-4 van CTO verloren, waar (als ik mijn bronnen moet geloven) een gelijk spel op zijn plek had geweest. Een doelpuntrijke wedstrijd heeft wel tot vermaak gezorgd bij het publiek en Hertha werd na de 12-3 overwinning op Forza Almere goed getest. Deze wedstrijd heeft de trainer weer genoeg inzichten gegeven waar het team nog kan verbeteren. Aan het team de taak om na een verliesweekend gelijk te herpakken en de drie punten tegen Ouderkerk in de zak te steken.

Afgelopen twee seizoenen heeft Hertha het telkens lastig gehad tegen Ouderkerk. Afgelopen week heeft Ouderkerk 3-2 gewonnen tegen TOG en daarom werd ook deze keer niet te makkelijk gedacht over deze thuiswedstrijd. De weergoden waren goed gezind en hebben ons een heerlijke voetbal-dag gegund.

Om 14.30u werd er afgefloten en 11 Hertha spelers wilde laten zien dat ze van het afgelopen weekend geleerd hebben. De aanvallers maken het mij niet makkelijk om elk doelpunt die deze middag zal vallen nog goed te kunnen omschrijven. Een paar uitblinkende doelpunten en acties zullen omschreven worden, maar dat neemt niet weg dat het weer een goede teamprestatie was wat Hertha heeft laten zien.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was Ouderkerk nog niet met het hele team op de helft van Hertha geweest. Het middenveld stond positioneel goed en zorgde ervoor dat Ouderkerk niet snel kon omschakelen in een counter. Binnen deze 10 minuten was Hertha al een paar keer gevaarlijk geworden, maar leek het een beetje ongelukkig in de afronding. Dit weerhield Hertha niet om in hetzelfde tempo door te blijven voetballen.

In de 15e minuut was het raak. Een hoge bal die achter de verdediging werd gelegd werd koeltjes afgemaakt. Dit resulteerde in de 1-0 en zo werd het buffet geopend. Hierna liep de score al snel uit. Zo wist Mike het net te raken met een omhaal en werd iedereen nog verwend met een mooie solo van Jur, die daarbij ook de keeper nog voorbij speelde. Na een dominerende eerste helft werd de kleedkamer opgezocht met een tussenstand van 6-0.

Zoals verwacht was de tweede helft van een minder niveau dan de eerste helft. De ruimtes werden groter en Ouderkerk ging zich meer op de eigen helft begeven om zo de schade te beperken. Het middenveld ving niet meer elke bal op en hierdoor kon er een enkele keer een counter doorheen komen. De verdediging liet zich niet gek maken en heeft zich de hele wedstrijd staande gehouden.

De tactiek van Ouderkerk de tweede helft heeft er niet voor gezorgd dat de schade enigszins beperkt is gebleven. Er werd in de tweede helft nog 5 keer gezorgd, waar dit nog wel 10 keer had kunnen zijn. Dat neemt niet weg dat iedereen weer tevreden van het veld af is gelopen. Een 11-0 overwinning na een verloren wedstrijd is nooit verkeerd. Iedereen is weer opgeladen voor de volgende wedstrijd.

Volgend weekend wordt Hertha om 15.00u verwacht bij Robinhood, die 9 punten uit drie wedstrijden heeft. Daarbij heeft Robinhood net als Hertha al behoorlijk vaak gescoord, dus zal Hertha aan de bak moeten. De tweede test van de competitie, hopelijk is er veel geleerd van de wedstrijd tegen CTO en kan Hertha een stap omhoog doen op de ranglijst. Voor degene die willen komen kijken; Robinhood speelt tegenwoordig op het complex van Zuid-Oost United.