Hertha 1 schiet uit de startblokken tegen Forza Almere 1

23 september 2019

Na weer een lange zomerstop werd afgelopen zaterdag tijdens een prachtige dag afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd. De voorbereidingen zijn voorbij en alle spelers worden weer op scherp gezet. Het team is voor het grootste gedeelte in takt gebleven en wat talenten vanuit de jeugd hebben zich het team in weten te werken. Ook de supporters melden zich weer op het terras van de kantine en moedigen de ploeg, onder het genot van een paar drankjes, aan. Aan doelpunten meestal geen gebrek op de Molmhoek.

Opstelling: Regi, Sten, Daan, Donny©, Martijn, Kevin (Jason ’60), Jur (Willem `52), Tommy (Lars ’65), Sep, Delano, Mike
Wissels: Janieck, Willem, Lars, Jason, Martijn

Om 14:30 blaast de scheidrechter, die een erg goede wedstrijd heeft gefloten, voor de start van de wedstrijd. De intentie van Hertha is duidelijk, de thuisploeg wil het spel gaan maken. Het stroeve veld zorgt soms voor een trager spel dan dat Hertha eigenlijk wil, maar op deze manier drukken ze Forza Almere op hun eigen helft. Na goed voetbal komt na 7 minuten de 1-0 op het scorebord. Sep houdt goed het overzicht en ziet Delano vrij staan. Delano twijfelt niet en benut zijn kans. Al 6 minuten erna is de 2-0 in de maak. Tommy doet goed mee met het positiespel en merkt dat het aan zijn kant te druk is, daarom opent hij met een prachtige crosspass op Mike die de bal meeneemt en beheerst afmaakt. Ondanks het snelle scoreverloop blijft Forza het proberen. Hierdoor ontstaat er wat meer ruimte op het middenveld. De keeper van Forza weet een goed ingekopte bal vanuit een corner nog te pareren, maar moet in de 17e minuut er toch aan geloven. Een cornerbal wordt niet goed uitverdedigd en komt bij Tommy in zijn voeten terecht. Hij houdt het overzicht en legt de bal terug op Sten, vanaf ongeveer 20 meter weet Sten de bal heerlijk in het doel te werken. Zijn eerste goal in dienst van Hertha 1 en al de tweede assist van Tommy deze wedstrijd!

Het is een beetje eenrichtingsverkeer, waarbij Hertha wat hoogstandjes laat zien. Donny geeft vanaf zijn eigen helft een lange bal op de stropdas van de diepgaande Sep die hem na een goede aanname de verre hoek in schuift. Forza komt nog wel op 4-1 door een slim versierde penalty. Deze eretreffer werd al snel tenietgedaan toen Sep de keeper iets te ver voor zijn goal zag staan. Een lob van ongeveer 40 meter zorgde voor een juichend geluid vanaf de zijkant. Sep zijn tweede goal, 5-1!

Tommy heeft de smaak lekker te pakken en strooit met assists. Zijn technische kwaliteiten zijn niet alleen voor het publiek genieten, maar ook van zijn medespelers hoor gejuich wanneer Tommy de bal omhoog wipt en zijn directe tegenstander daardoor kwijt is. 55e minuut, de 6-1 wordt gemaakt. Tommy geeft weer een assist, op Mike ditmaal. Mike draait kort weg en schiet de bal in de verre hoek. Mike weet deze wedstrijd zijn broer nog een keer bij de tweede paal te bedienen, die de bal contra naar de eerste paal terug kopt. De lange keeper is gezien. Stelletje CooYbooY’s voorin zou Ten Hag zeggen.

Delano weet in de 74’ minuut zijn hattrick rond te maken. Hij weet de 8-1 binnen te schieten op aanleggen van Mike en de 9-1 na een dieptebal van Sep. Het middenveld heeft ondanks het terughoudend voetballende Forza telkens de aanval weten te bereiken.

Er valt nog een klutsbal voor de nummer 9 van Forza, welke hij weet te scoren, 9-2. Ondanks de stand bleef Forza erg sportief en hoefde de scheidsrechter ook niet in te grijpen voor zware overtredingen. De kaarten bleven op zak en daarom een groot compliment voor de sportiviteit van zowel Forza Almere, als de scheidrechter!

Ook Sep gaat nog zijn hattrick maken, doordat hij onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied. Sep weet de bal beheerst af te maken. Als het publiek twee hattricks nog niet genoeg vindt is er voor deze keer een derde bij gekomen, ook Mike scoort zijn Hattrick. Een mooie steekbal van Delano zorgt ervoor dat Mike 1 op 1 komt, waarbij hij de keeper te slim af is. Forza scoort via een penalty nog de 11-3, maar meer zat er ook echt niet in voor de uitploeg.

Regi heeft weinig te doen gehad, maar kon samen met de verdediging helaas niet voorkomen dat Forza 3 maal heeft gescoord. De verdediging heeft ook prima zijn mannetje gestaan en de paar momenten dat het wat afzwakt is begrijpelijk met zo een stand. Gelukkig zagen ze zelf al in dat dit de leermomenten zijn. Het is mooi om te zien dat spelers vanuit de jeugd de lijnen uitzetten en dat er beide kanten op naar elkaar geluisterd wordt. Daan die pas net 16 is geworden heeft gevoetbald alsof hij al een paar jaar meedraait. Een beetje finetunen, maar verder een goede wedstrijd gespeeld achterin!

Het middenveld heeft de gehele wedstrijd de overhand gehad. Jur, Kevin en in de tweede helft ook Willem hebben ervoor gezorgd dat de aanval zijn ding kon doen zonder zich verdedigend al te druk te maken. De aanvoer vanuit het middenveld was goed, dat is wel te zien aan de eindstand. Komende zaterdag zullen ze er weer moeten staan om de balans in het team te houden.

Hertha heeft laten zien wat ze van plan zijn dit seizoen. Er zijn weer mooie dingen laten zien op de Molmhoek. De winst in combinatie met het weer zorgt ook gelijk voor een hoop gezelligheid na de wedstrijd in de kantine. Supporters bedankt voor de komst en spelers bedankt voor het vermaak en de hoogstandjes! Komende week staat de uitwedstrijd tegen CTO op het programma. Afgelopen zaterdag was een mooie repetitie, maar komende zaterdag zal iedereen weer scherp moeten zijn!!