MENU
 

Hertha zaterdag 1 stelt zich voor!! “Stuurlui”

20 september 2019

De spelers zijn inmiddels voorgesteld en de bekerwedstrijden zijn gespeeld. Dan is het nu tijd om de selectie rond te maken. Uiteindelijk staan de beste stuurlui aan wal (wordt gezegd). In dit bericht zal de staf voorgesteld worden. Zij zullen de nodige sturing geven om dit seizoen met een goud randje te eindigen. Tijdens de oefenwedstrijden heeft de staf veel kunnen uitproberen en een hoop spelers kansen kunnen geven. De uitslagen van de bekerwedstrijden waren niet zoals van te voren gehoopt, maar de staf heeft genoeg gezien om de competitie te kunnen starten.

Ze staan niet vaak op de voorgrond, maar zij zijn erg belangrijk voor het team en binnen de staf:

De vlaggers

Er hebben al meerdere vlaggers aan de zijlijn gestaan, ondanks dat de spelers het soms beter denken te weten is de staf en ook de spelers ongetwijfeld heel blij met deze belangrijke invulling! Berkie, Jorg en Ruud hebben de vlag in de handen gehad en dit team tweemaal naar de nacompetitie zien gaan. Dit seizoen heeft Ruud voornamelijk nog gevlagd en hopelijk kunnen we Ruud vaker aan de zijlijn zien.

Sjaak ten Den
Spin in het web, Sjaak. Doordat er tegenwoordig papieren nodig zijn om eerste trainer te worden is Sjaak als assistent trainer bij de groep. Dit neemt niet weg dat Sjaak inspraak heeft als een trainer. Zijn mening, tactiek en drive brengt hij over naar de groep. Waar nodig stuurt hij wat jongens individueel aan en dit wordt vanuit de groep altijd gewaardeerd. Sjaak is een echte Hertha man en zijn doel is ook hetzelfde als het doel van de spelersgroep. Zo snel mogelijk promoveren en groeien met het huidige team!

Jeroen vd Bosch

Vorig jaar nog speler en aanvoerder in het tweede elftal en dit jaar al tactisch brein bij het eerste toegevoegd. Jeroen heeft ervoor gekozen om zich toe te voegen aan de staf. Hierdoor is er op training een trainer extra bij die de groep bij de hand kan nemen. Het voordeel is dat Jeroen recent zelf nog gevoetbald heeft en om die reden goed weet hoe hij dingen moet overbrengen op de groep, hierdoor blijft het begrijpelijk en merk je dat er snel geschakeld kan worden tijdens trainingen. De band met de groep was er al, waardoor hij niet hoefde te wennen aan het trainerschap. Hopelijk is dit voor hem een mooie opstap naar een trainerscarrière. Het is niet bekend of Jeroen van plan is zijn papieren te halen als trainer.

John de Haan

Elk team heeft uiteraard ook een teammanager. John is naast zijn taak als keeperstrainer ook teammanager van het eerste. Alles wat bij het eerste team komt kijken, vanaf de administratie (aanwezigheid) tot de logistiek van trainingspakken, tassen etc. wordt door John geregeld. Altijd bezig en altijd druk, waardoor hij soms zelfs geen tijd heeft om op een rustige manier te praten. Op dinsdag en donderdag valt John het meest op, door schaamteloos in een Feyenoordpakje over het veld te lopen. Hier is John de uitzondering in, is nog niet eerder vertoond op de Molmhoek.


Thomas en Janieck

Als er pijntjes zijn, welke er nog wel vaak zijn, staan Thomas en Janieck tijdens de trainingen en wedstrijden klaar om alles spelers wedstrijdfit te krijgen. Ondanks alle pijntjes weten zij in de meeste gevallen alle spelers weer het veld op te masseren. Klasse werk en de schrijver van deze stukjes heeft afgelopen seizoen verreweg het meest bij de op de banken gelegen (mogen jullie raden wie het is…). Top!

Andre Markus

De man die elke week de beslissingen neemt. Er is veel input vanuit de andere stafleden en ook wordt er soms overlegd met de spelers wat zij vinden. Uiteindelijk kunnen er maar 11 basisplekken verdeeld worden en dat kan soms wel wat lastig zijn. De ene keer ben je aan het puzzelen om de plekken gevuld te krijgen met de juiste kwaliteiten en de keer erop moet je spelers teleurstellen die je normaal in een basisteam van een derde klasse nog zou opstellen. Een taak die de hoofdtrainer dit seizoen voor het tweede jaar gaat vervullen. Vorig seizoen is de nacompetitie gehaald, maar iedereen is hongerig en wil meer. Dat de trainer drie maal per week vanuit Lissebroek naar Hertha gereden komt zegt genoeg over hoeveel het hem teruggeeft voor de tijd die hij erin steekt.

De supporters

Het is soms lastig om te laten merken dat het team de supporters waardeert. Met de voeten spreken is dan zo een mooie uitdrukking. De supportersaantallen zijn over het algemeen vrij hoog op de Molmhoek. Nog mooier is het aantal supporters dat meegaat naar de uitwedstrijden. Vaker hebben wij als uit-team nog meer support dan dat het thuis-team heeft. De kampioen van afgelopen seizoen was zelfs onder de indruk met hoeveel support we daar de wedstrijd gingen spelen.

Zaterdag om 14:30 wordt de eerste competitiewedstrijd tegen Forza Almere gespeeld. Het wordt mooi weer, dus we verwachten dat de support weer top zal zijn net zoals altijd. Aan het team dan de taak om iedereen weer te trakteren op een mooi potje voetbal en het binnen harken van de eerste drie punten! 

Naar het overzicht