MENU
 

Hertha zaterdag 1 stelt zich voor!! “The Wall”

05 augustus 2019

Afgelopen week zijn de keepers voor komend seizoen voorgesteld. Hertha is deze zomer niet erg actief geweest op de transfermarkt m.b.t. het binnenhalen van extra verdedigers, maar in de verdediging zijn wel wat wijzigingen ten opzichte van het afgelopen seizoen. Desondanks blijft de ambitie er wel om een stuk minder tegengoals te gaan incasseren dan het afgelopen seizoen, waarin maar één keer de nul is gehouden. Afgelopen seizoen waren er al wat variaties in de verdediging te vinden, waardoor de verdediging heel veel spelers zou bevatten. Komend seizoen zal dit weer hetzelfde zijn, omdat een aantal spelers op meerdere posities uit de voeten kunnen.

Het zou kunnen dat een aantal spelers nog gaan switchen vanwege belangrijkere verplichtingen, blessures, school enz. wij wensen hen in ieder geval al het geluk en/of plezier. Hopelijk kunnen we ze nog wel aan de zijlijn verwachten en bij de gezellige borrels op zaterdagmiddag in de kantine!

We starten onze voorstelronde met de meest interessante en jongste nieuwkomer.

Daan “nog geen bijnaam” de Boer

Kwaliteit: overzicht houden en tackels goed timen.

Niet alleen aan het begin van elk seizoen, maar ook gedurende het seizoen wordt er gekeken naar nieuwe versterkingen. Dit kan bij Hertha in de jeugd zijn en ook bij andere clubs. Zo nu en dan valt een talent op, en zo was dat ook bij Daan het geval. Ondanks het hoge niveau die de JO16-1 het afgelopen seizoen heeft gehaald, viel Daan (ook met behulp van zijn volwassen postuur en uitstraling) op. Het JO16-1 team was voor heel Hertha een verademing om naar te kijken. Dus komend seizoen de JO17 lichting allemaal goed in de gaten houden! Komend seizoen sluit Daan vanaf het begin aan bij het eerste team en hopelijk kan hij zijn ontwikkeling een boost geven. Ondanks het talent en de volwassenheid zal Daan een leuk en leerzaam seizoen tegemoet gaan. Good luck!

Martijn “Zellie” Zeldenrijk

Kwaliteit: verdedigend sterk en doorzettingsvermogen.

Sommige Herthanen zullen altijd moeite houden om de gebroeders Zeldenrijk te kunnen onderscheiden van elkaar. Sommige spelers zijn creatief en roepen gewoon “De Zellies” in de hoop dat de juiste erop reageert. M. Zellie is al meerdere jaren een vaste kracht van het eerste team en compenseert zijn lakse houding met zijn techniek. Doordat een aantal vaste verdedigers volgend seizoen (tijdelijk) niet naast hem staan, wordt dit een belangrijk seizoen voor de sterkhouder om de verdediging te begeleiden. Veel spelers kunnen een voorbeeld nemen aan de mentaliteit van Zellie. Hopelijk steekt Zellie, met zijn professionele houding, de rest van het team aan!

Ruben “Slissa” Versluis

Kwaliteit: loopvermogen en als back ook aanvallend opkomen.

Waarom alleen een aantal verdedigers een bijnaam hebben is nog niet bekend. Maar de volgende sterkhouder van het eerste elftal is Ruben. Ruben heeft zijn hele jeugd bij Hertha gevoetbald. Hij is één van de weinige van het huidige team. Ruben is een verdediger waarmee je liever niet het duel in gaat. En wanneer hij een goede dag heeft schiet hij een voorzet de verre kruising in. Het afgelopen seizoen heeft Ruben weinig speelminuten gemaakt door een blessure aan zijn knie, daarnaast had hij concurrentie van Chris op de rechtsback. Komend seizoen kan Ruben laten zien wat hij kan, want er gaan een aantal verdedigers in een ander team of minder minuten spelen.

De bovengenoemde verdedigers kunnen we in ieder geval zeker op rekenen. Daarnaast hebben we nog een paar verdedigers die om diverse redenen niet of minder kunnen spelen komend seizoen.

Chris Langelaar

Kwaliteit: krijgt het voor elkaar om tijdens een oefenwedstrijd een bal in de kruising te volleyen vanaf 20 meter. Het mooiste hiervan was nog dat het de gelijkmaker was tegen onze buren CSW. Daarnaast verwachtte niemand dat van de rechtsback en werd er weken na deze volley nog steeds om de herhaling gevraagd.

Chris is bij Hertha in de jeugd begonnen. Al snel werd gezien dat Chris wat boven de rest uitsteeg en zodoende heeft hij een uitstapje gemaakt richting Argon. Helaas heeft een ernstige blessure in zijn knie ervoor gezorgd dat hij een tijd niet kon voetballen. Na herstel is hij weer vertrouwd bij Hertha komen voetballen en heeft bijna elke positie in het veld al een keer ingevuld.

Chris heeft aangegeven komend seizoen bij het tweede team te gaan spelen. Hij heeft hiervoor gekozen om zo meer tijd over te hebben voor zijn recent uitgebreide gezin. Hopelijk kan Hertha zich op korte termijn een talent bij de mini’s rijker rekenen!

Maikel Meinsma

Kwaliteit: Volwassen, allrounder en onvermoeibaar.

Linksachter, linksmidden en linksbuiten. Het maakt Maikel niet zo veel uit. Afgelopen seizoen heeft hij op alle posities wel zijn mannetje gestaan. Van oorsprong is Maikel wel een verdediger.

Maikel is nog één van de jongere spelers van het eerste team, waarmee hij de gemiddelde leeftijd ook laag houdt. Door een blessure heeft Maikel al een tijd met pijn gevoetbald en eind augustus wordt hij eindelijk geholpen aan zijn blessure. Deze ingreep zorgt er wel voor dat het eerste seizoenshelft een revalidatieperiode gaat worden. Alvast veel succes met je operatie en een goede revalidatie toegewenst. Maikel heeft aangegeven dat hij graag weer het eerste helpt wanneer hij volledig hersteld is! Het eerste is nu een team aan het bouwen met veel jonge spelers erin, waar Maikel met zijn kwaliteiten absoluut bij hoort.

Dennis “Bengel” van den Hoven

Kwaliteit: de hele voorhoede onder het gras schuiven. Einde van de wedstrijd wipt hij de spits uit zijn zak. Genomineerd voor de gouden zaag regio West 1.

Ook Dennis kan de trainer het eerste seizoenshelft helaas niet op rekenen. Veel spitsen zullen dit geen vervelend nieuws vinden, maar hopelijk kunnen we hen het tweede seizoensdeel laten schrikken wanneer Dennis weer in hun nek hijgt. Er zijn wat foto’s gemaakt van de wedstrijd Hertha – Roda 23. Dennis heeft een interessant trekje voordat hij een sliding inzet of een cake uitdeelt, namelijk: hij steekt bij elke foto zijn tong uit wanneer hij, in zijn zesde versnelling, een bal/speler moet raken. Hoe erg wil je je tegenstander vernederen…. Dennis gaat een half jaartje studeren in het buitenland. Zolang hij daar geen meissie ontmoet en gewoon terugkomt heeft niemand daar bezwaar tegen. De trainer heeft weer stof tot nadenken om een belangrijke positie in het team in te gaan vullen.

Bart de Groot

Kwaliteit: met dikke knieën en enkels alle wedstrijden in een seizoen spelen.

Het is niet 100% zeker, maar Bart zou zelf graag een poging wagen om de voetbalschoenen uit het vet te halen. Twee seizoenen geleden was Bart de aanvoerder van het eerste elftal (dit zegt genoeg hoe belangrijk hij voor het team kan zijn). Afgelopen maand heeft Bart een operatie aan zijn enkel

gehad wat gelukkig goed is verlopen. Nu is hij rustig aan het herstellen en wanneer de tijd rijp is gaat hij proberen een bal te raken. Het gaat het tweede seizoenshelft lekker druk worden als ook Bart het gaat lukken om weer in het voetbalritme te raken. Het team hoopt in ieder geval dat zijn revalidatie goed verloopt en hij dit seizoen weer kan aansluiten.

Er staan nog een aantal verdedigers vanuit het tweede en de jeugd op de deur te kloppen om een vaste kracht in het eerste team te worden. Zo hebben Martijn vd Horst, Thom Jansen, Jelle Klinkhamer en Boertje al hun minuten bij het eerste team gemaakt. Zeker de eerste seizoenshelft zullen zij zich moeten laten gelden om een plekje te kunnen bemachtigen. In het volgende bericht zal het middenveld worden beschreven.

Naar het overzicht