MENU
 

ALV 2018 Over Voetbalzaken

14 november 2018

Het moois dat wij soms niet zien, of niet meer zien.. We zitten alweer ruim twee jaar in onze nieuwe kantine, met rondom schitterende velden en dito kleedkamers en we weten niet beter”.

Clubs die die voor het eerst komen of mensen van bezoekende verenigingen die hier voor het eerst sinds een jaar of drie weer komen staan met bewondering te kijken.

Laatst nog bezoekers uit Bennebroek. Die gingen met een bak koffie eerst eens uitgebreid naar buiten zitten kijken.

Of de meneer van een Utrechtse vereniging die het op een heel andere manier zei maar hetzelfde bedoelde.

Waar de bezoekende clubs ook door verrast worden is het A-4 tje met wedstrijdinformatie en plattegrond en de kop koffie die wordt aangeboden. Het is allemaal zo beroerd nog niet.

En dan nog het voetbal...

Wij zijn een club en waar het als lid op voetbalgebied goed toeven is. Zie de accommodatie, de mogelijkheid om twee keer te trainen, een keeperschool, teams die zijn voorzien van leiders en trainers, teams die er fatsoenlijk bijlopen, het niveau van de hoogste teams met als leidraad een degelijk beleidsplan. Daar mogen we trots op zijn.

Een heel mooie ontwikkeling dit jaar is het trainen van een jeugdteam door twee spelers van de seniorenselectie. En niet de minsten. Wellicht dat dit goede voorbeeld gevolgd wordt. Dat zou wat zijn.

De hele selectie is trouwens niet van het minste. Nu nog uitwedstrijden winnen en dan kunnen we onze lol helemaal op. Maar daar werken Andre, Robbert en Jeroen hard aan.

Ook het initiatief om een voetbalschool binnenboord te halen loopt. Kunnen onze jeugdleden daarvoor ook gewoon hier terecht.

Even terug naar het niveau van de hoogste teams. Met teams die in de 1e klasse meedraaien en top waren en zijn in de 2e klasse mogen wij gewoon trots zijn. De voetbalopleiding mag er zijn. Dat haalt Voetbalzaken jaarlijks aan en dat is ook terecht. Spelers worden beter.

Waar we dan ook trots op mogen zijn is het feit dat jeugdspelers mede hierdoor opvallen bij andere verenigingen en dat er spelertjes zijn die het al dan niet op uitnodiging elders proberen.

Daar moeten we niet raar over doen. Dat moeten wij deze gastjes gewoon gunnen en dat ook laten weten door er sportief op te reageren. Dan houd je de deur open en komen ze, mocht het avontuur niet helemaal worden wat er van wordt verwacht weer gewoon terug. Kwestie van sportiviteit.

Positief allemaal? Het verhaal van onze voorzitter Michel? De cijfers van schatbewaarder Pieter? Het voetbalverhaal? Voetbalzaken vindt van wel. Of er dan nog wat te verbeteren of te leren is? Zeer zeker! Ongetwijfeld weet u zaken die beter kunnen. Da’s mooi, daar helpt u de club verder mee.

Ga met uw ideeen wel naar de juiste mensen toe. Heb het met Voetbalzaken niet over de kroketten. Daar gaan wij echt niks mee doen. Zelfs niet doorbrieven aan de kroket-verantwoordelijke. U weet heus de weg wel. En wacht niet tot de eerste maandag van november..

Af en toe zeiken? Mag ook. Maar stop met nadruppelen. Niet zelden zijn de mensen die ergens verantwoordelijk voor zijn kop van jut. Wees je daarvan bewust. Schuif mensen niet ten onrechte dingen in de schoenen. Check eens of een verhaal wel klopt in plaats van het klakkeloos over te nemen. Bij de persoon of personen zelf uiteraard.

Het zou de Hertha-wereld voor iedereen nog aangenamer maken. Het brengt ons als club net weer een tikkie verder ook al zie je dat niet in de standen.

Dan kunnen we op naar weer een fantastisch clubjaar! En op naar een mooi jubileum eind augustus 2019 wanneer ons aller Hertha 90 jaar bestaat.

Voetbalzaken, 04-11-’18.

-Voetbalzaken zal ik doen. Met dit jaar aandacht voor al het moois dat er gebeurt met o.a. jeugdteams die in de 1e klasse, spelers die het al dan niet op uitnodiging elders proberen, het initiatief voor een voetbalschool en als tip het stellen van vragen aan de juiste personen zodat de juiste mensen gekend worden en naar antwoorden op zoek kunnen.

Naar het overzicht