Hertha JO16-1 bekert door!

22 oktober 2018

Als een van de weinige teams, mocht Hertha JO16-1 opdraven voor een bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Alliance uit Haarlem. De stand in de beide competities deed vermoeden dat dit een lastige wedstrijd zal worden voor de ploeg uit Vinkeveen, en niks bleek minder waar. De ploeg uit Haarlem staat namelijk fier aan kop en wist haar wedstrijden met dubbele cijfers te winnen, maar na 3 stabiele bekeroverwinningen en een aardige competitiestart waren ook de mannen van Hertha vol vertrouwen om een goed resultaat neer te zetten.

Desondanks was het vanaf de aftrap meteen Alliance die het heft in handen nam en het middenveld wist te domineren. Zij speelden enigszins verrassend met een 1-3-5-2 opstelling en Hertha kon hierdoor moeilijk de vrije man vinden. De verdediging begon bij de derde kans tegen al enigszins te kraken maar toen keeper Cooper een voorzet verkeerd verwerkte werd de bal hard binnengeschoten door Alliance, 0-1. Dit had een lichte deuk opgeleverd in het zelfvertrouwen van de Herthanen want binnen 5 minuten lag ook de uiteindelijke ruststand in het net. Tibor speelde een veel te zachte breedtebal waarna de spits van Alliance 1 op 1 met Cooper niet faalde, 0-2.

Tijdens de thee is er goed in de spiegel gekeken door de thuisploeg en werd er een kleine tactische wissel doorgevoerd. Vol energie en passie begon Hertha aan de tweede helft. Tibor was gedreven om zijn eerdere fout te herstellen en stond met het mes tussen zijn tanden op het middenveld te domineren. Samen met Kaj en leenspeler Sebastiaan van Eijk wist hij in de tweede helft vrijwel alle duels op het middenveld te winnen. De voorhoede werd hierdoor vaker bereikt. Na een kleine scrimmage viel de bal voor de voeten van Daan de Bruin die onberispelijk de aansluitingstreffer binnen schoot. Alliance wist even niet wat het overkwam, Daan de Boer stuurde de ene na de ander crosspass achter de verdediging terwijl Nick en Teraphum ervoor zorgde dat er geen aanvaller meer aan de bal kwam. En die paar ballen die toch in de buurt van de 16meter kwamen, werden door de alerte Cooper van de voeten af geplukt. Hertha verhoogde het tempo nog een klein beetje waarna Yannick ongelukkig de paal wist te raken. De topscorer wist echter 10minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker binnen te schieten en een strafschoppenserie leek een feit. Maar in de absolute slotfase werd de aanval van Hertha nog één keer weggestuurd. Daan de Bruin passeerde zijn directe tegenstander en trok de bal hard voor, waarna Goudhaantje Ryan al glijdend de beslissende 3-2 binnen wist te schieten! Hiermee was het verweer van Alliance gebroken en de volgende ronde in de beker een feit.