MENU
 

Het zal zo langzamerhand wel genoegzaam bekend zijn dat Hertha grootste plannen heeft‏

28 november 2013

Het zal zo langzamerhand wel genoegzaam bekend zijn dat Hertha grootste plannen heeft! Nu komen die plannen niet zomaar uit de lucht vallen. We worden er wel toe gedwongen. Doordat onze vereniging een behoorlijke groei doormaakt is er een tekort aan kleedaccommodatie. Omdat het er voorlopig niet naar uitziet dat die groei stopt en met de wetenschap dat, als de economie weer wat aantrekt, er in de achtertuin van Hertha een behoorlijk aantal woningen gebouwd gaan worden, is het dus logisch dat er gedacht werd aan uitbreiding van de kleedaccommodatie. Aanbouwen kon niet dan maar de hoogte in. Kleedkamers boven op de huidige kleedaccommodatie was geen optie dus de simpelste oplossing was de kantine verbouwen tot kleedaccommodatie en bovenop de huidige kleedkamers de nieuwe kantine! Een vluchtig rekensommetje leerde dat als je een aannemer opdracht zou geven om te gaan bouwen je al gauw tussen de 4 en 5 ton uit zou komen. Als je deze getallen uitspreekt is het gauw gezegd, maar als je er even rustig over na gaat denken…dan is het een boel geld. Met de wetenschap dat Hertha dat geld niet heeft, van de gemeente geen geldelijke steun te verwachten is kan je twee dingen doen.

1) Het plan onmiddellijk in de vuilnisbak stoppen en dan straks met 2 of 3 teams tegelijk in een kleedkamer zitten of
2) Te kijken wat eventueel de mogelijkheden zijn om het plan wel te verwezenlijken en wij ( de intussen opgerichte bouwcommissie ) besloten tot het laatste.
Met veel enthousiasme en zeer positieve instelling is men begonnen om plannen uit te werken en als wij er nu in slagen om diezelfde positieve instelling ook op al onze leden over te kunnen brengen dan gaat het slagen. Natuurlijk mogen wij Hertha straks niet met een enorme schuld opzadelen en daarom zijn de verschillende commissieleden dagelijks op pad om bedrijven te bezoeken, waarvan wij denken dat zij Hertha zouden kunnen helpen bij het verwezenlijken van die mooie plannen. En dat kan zijn met materiaal, machines en mankracht en ik moet zeggen dat wij al van verschillende bedrijven in de Ronde Venen, maar zelfs van daar buiten toezeggingen hebben gekregen om belangeloos mee te willen doen. Dat betekent natuurlijk niet dat de leden van Hertha niets hoeven te doen. Er zal straks ook op U een beroep worden gedaan en dan niet alleen om de handjes te laten wapperen, maar ook mee te doen bij de diverse acties die ondernomen gaan worden. Op dit moment wordt er een commissie in het leven geroepen die gaan zorgen voor allerlei acties en te denken is dan aan een veiling, een sponsorloop,uitgifte van obligaties enz. enz. Laat zelf ook uw gedachte hier eens over gaan en misschien heeft U wel in uw kennissen kring, of vriendenkring mensen die door uw enthousiasme worden aangegrepen en ook hun steentje willen bijdragen. Al wij met z’n allen er voor willen gaan dan gaat het lukken en kunnen wij in de toekomst over een mooie accommodatie beschikken waar in lengte van dagen zelfs uw kinderen en kleinkinderen plezier van kunnen hebben

Ik reken op U!

Harry van Genderen

Naar het overzicht