MENU
 

Hertha JO13/3 won met oogstrelend spel en teamspirit en maakte kort metten met Nederhorst JO13/2 en won daarmee met klinkende cijfers 3-0

10 september 2018

Na een vernederende onnodige pakslaag bij de eerste wedstrijd verleden week waren de trainingen van de coach gericht op de vele facetten die naast alles rondom de bal het spelletje kwaliteit geeft o.a de buitenspelregel en niet alleen met het hoofd te koppen als nodig maar in eerste instantie een beter gebruik inhoud op het spel toe te passen ..!

Maar daarnaast de bal de rest van het transport werk te laten doen dus halen en brengen achterwege te laten en de logistiek aan de bal over te laten.

Vandaag helaas zonder Teun en Tim maar het volledige team begon ontspannen aan de wedstrijd en waarachtig leek of het een ander team was het leek maar de metamorfose waarmee men verdedigde en aanvallen opbouwde was een lust voor een het voetbal verwend oog…!

Ook de keper Fenno was weer “fenomenaal ”en straalde zoals voorheen weer vertrouwen uit !

AL hoewel Hertha nog niet tot scoren kwamen regenende het van kansen door het harde werken en goede loopacties van Diego Ruben en Jorn en Kane die mooie acties maakte maar door de goede verdediging van Nederhorst op het nippertje konden worden geëlimineerd..!

Maar ook in de verdediging waaide een andere instelling en werd geregeld de aanval van de gasten ontregeld en ontstond wat gevaar bij de goed genomen corners van de tegenpartij…en wist Dominic met zijn goede trap techniek de middenvelders in de aanval te brengen..!

Bij rust bleek dat de alle spelers volop in actie waren geweest want de limonade was niet aan te slepen !

Na zeer positieve peptalk (Die ondanks van de gedreven leider Jorge die ondanks dat hij vlekkeloos 9 talen beheerst helaas het Chinees van de menu kaart beheerst waardoor onze speler Hengya Zhou waarschijnlijk iets anders achter de goedbedoelde peptalk vermoedde..!

De tweede helft was gezien de aanvalsdrang van Hertha een genot om van te genieten en dat werd beloond door een gave aanvalsactie en een strakke trap van Fabian die achter de verbaasde keeper in het doelnet belandde en daarmee het eerste doelpunt van he elftal maakte.. 1-0 !!

De ontlading binnen en buiten het veld was geweldig..!

De ploeg uit Nederhorst was lekker en figuurlijk uit het veld geslagen….en wist niet meer vele de aanvallen van Herthanen te pareren en daardoor ontstonden er kort na elkaar kansen die Jorn Pothuizen zeer koel werden benut… en tenslotte Hertha na het laatstse fluit signaal van de zeer goed fluitende scheidsrechter verdiend met blijheid goed spel van het gehele team en trots met 3-0 naar de kleedkamer konden gaan om daarna in de kantine verdiend met patat “met nog even na te genieten.

Naar het overzicht