MENU
 

Hertha JO16-1 vroeg bij de les

08 september 2018

Een opvallende verschijning vanmorgen om sportpark de Molmhoek. Terwijl de ochtend mist nog aan het wegtrekken is en de jongste Hertha elftallen nog volop bezig zijn met haar wedstrijden, was op veld 3 de JO16-1 van Hertha al fanatiek bezig met de warming up. De tweede bekerwedstrijd tegen FC Den Helder JO16-1 stond namelijk om 09:30 op de agenda.

Al snel bleek dat de tegenstanders uit het noorden van het land, de aftrap van de wedstrijd niet zullen gaan redden waardoor de wedstrijd later als gepland werd begonnen. Maar ook na het eerste fluitsignaal bleek dat Hertha ondanks de geblesseerde Jaiden en Noell, helemaal klaar was voor deze wedstrijd. Den Helder kwam letterlijk en figuurlijk overal net te laat waardoor er veel lompe overtredingen werden gemaakt. Uiteindelijk werd het overwicht door de dominant aanwezige Kaj te Beest omgezet in een 1-0 voorsprong.

Kort na de goal moest helaas Daan de Boer geblesseerde de dug out opzoeken na weer een slecht getimede tackle en werd er gevreesd dat de ziekenboeg van Hertha nog verder uitgebreid zou worden. Maar gelukkig voor Daan was hij de tweede helft genoeg hersteld om nog wat speelminuten te maken. Alleskunner Mark Roeleveld werd na een sterk begin een linie terug gezet naar rechtsachter waardoor Teeraphum de plek van Daan in de as feilloos wist over te nemen. Nadat Hertha nog wat kleine kansen had gemist wist Den Helder wel beter in de wedstrijd te komen en probeerde de verdediging van Hertha te ontregelen met lopende mensen voorin, maar wisten hierbij geen volledige kansen te creëren.

Na de thee mocht vleugelflitsers Yannick Sumajow zijn opwachting maken en ging Den Helder fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Na een klein kwartier in de tweede helft viel helaas de tegentreffer uit een tegenaanval van Den Helder en moest de verder prima keepende Cooper Kropveld de bal uit het net vissen. Hertha wist opvallend rustig te blijven onder deze nieuwe situatie en wist het initiatief geheel van het leeggespeelde Den Helder over te nemen. Na een klutsbal bleef de bal binnen de 16meter voor de voeten te liggen van Daan de Boer die niet twijfelde en de bal kansloos voorbij de keeper schoot. Dit bleek de doodsteek te zijn want Hertha kon de score hierna makkelijk verdubbelen maar onder andere een keiharde volley van Daan de Bruin wist niet het net te latten krullen. Het slotakkoord werd gegeven door Yannick die uit een ingooi en het goed voorbereidde werk van Ciaran Green, de bal in de verre hoek langs de keeper schoot.

Hertha JO16-1 haalt hiermee de tweede overwinning van dit bekerseizoen binnen en gaat volgende week op jacht naar haar laatste zege tegen Hillegom JO16-1. Toeschouwers zijn vanaf 12 uur van harte welkom op ons mooie sportpark om onze mannen naar de overwinning te begeleiden.

Tot dan!

Naar het overzicht