MENU
 

Hertha dames 35+

05 september 2018

In het voorjaar van 2017 is Hertha gestart met het bij elkaar brengen van dames voor een dames 35+ team. Na een informatie-avond waarbij een stuk of 7, 8 dames aanwezig waren, is er begonnen met een wekelijkse training. In eerste instantie werd er getraind onder leiding van Frank Vousten, de initiator vanuit Hertha. Waar het voor een aantal dames weer vertrouwd was op de voetbalschoen, was het voor anderen onwennig nog. Sommige dames haakten af, er kwamen nieuwe enthousiastelingen bij.

Ook het naseizoen 2017 werd er flink getraind op conditie, balgevoel en … how-to-football.

Op een oefenwedstrijd tegen een team van CSW na, kwam Hertha niet aan spelen toe.

Maar toen werd het voorjaar 2018: qua aantal genoeg dames om wedstrijden te spelen en ook genoeg die het aandurfden. Voor sommigen van ons is het de eerste voetbalwedstrijd allertijden, dat vraagt om moed!

Ons team wordt ingedeeld bij CSW, PVCV uit Vleuten, Faja Lodi uit Utrecht en NSV uit Noorden. Dit betekent 5 competitieavonden waarin 4 wedstrijden per avond worden gespeeld, waarbij iedere wedstrijd 20 minuten duurt. Best pittig voor ons beginnelingen. De dames van CSW, Faja Lodi en NSV zijn geoefende speelsters, alleen de dames van PVCV zijn ook dit seizoen begonnen met een damesteam.

Ook de eerste bijnaam wordt geroepen: Messi naar voren, Messi voor jou, Messiiiiiii! (dank je Wim!) Er moeten er nog een paar bijkomen want op het veld vragen vooral de namen die beginnen met een M vragen om een afkorting: Mar(ie) voor Marianne, (ma)Rie voor Marieke, Man? of Non? voor Manon, Moon voor Monique, maar ook voor de langere namen zoals Lonneke, Fiona, Patricia, Charlotte en Anita. Karin en Gerda dat kun je nog wel buiten adem bleren...

De trainingen worden verzorgd door Karin Franse, later door Cees Huisman, die ons de finesses van het voetbal bijbrengt en voor een vrolijke noot zorgt.

De competitie in het kort samengevat:

Eerste competitie-avond: 1 wedstrijd gelijk, de rest verloren. Maar voor de eerste keer waren wij best tevreden. Tweede competitie-avond: 4x verloren helaas. Derde competitie-avond: alles verloren, houden we dit? Vierde competitie-avond: alles verloren, wel gescoord, maar kom op, dit moet beter!! Vijfde competitie-avond: yes, met 3 invalsters 3x gewonnen, 1x verloren. Joeheeeee. hang de vlag uit, waar is de beker etc., dat gevoel...

Dank je wel Cees!

We hebben het seizoen afgesloten met een gezellig 35+ toernooi tijdens Vinkefest en een memorabele boottocht op de Vinkeveense Plassen.

Inmiddels zijn we, zonder Simone, fris en fruitig begonnen met trainen voor het nieuwe seizoen waarbij we zijn ingedeeld bij CSW, NSV, Laren 99 en Victoria. Mirjam is ons team komen versterken dus we gaan er vol goede moed tegenaan. Hertha 35+ dames heeft er zin in!

Naar het overzicht