MENU
 

Hertha JO9-1 kampioen in Harmelen

19 juni 2018

Zaterdag 9 juni speelde Hertha JO9-1 een jeugdtoernooi in de categorie JO8, JO9 en JO10 bij SCH’44. Dit toernooi werd met succes voor de eerste keer georganiseerd. Op het toernooi gingen zo’n 30 teams de strijd met elkaar aan. De eerste wedstrijd tegen RKVV Saenden 09-1 uit Wormerveer lieten de mannen van Vinkeveen zien waartoe ze in staat zijn. De verdediging van mid tot achter met Ruben, Benjamin en Stan stond als een huis. Bodhi had een sleutelpositie en wist zelf, en met passes, de juiste plek voor het doel te bereiken en maakte prachtige goal. Mees Vis schreef historie met een van Basten treffer. Met goed overspelen en behoud van posities won Hertha overtuigend met 6-1.

De tweede wedstrijd tegen FC Woerden 09-1 begon vol verwachting. Aangestoken door de feestelijke muziek op het terrein stond doelman Milano in het veld zijn heupen los te wiegen. Ook Mees Broere liet zich de muziek welgevallen, en dat had goed effect op zijn scoringsdrang. De wedstrijd werd beslist in het voordeel van Hertha, met 3-0. Dat beloofde veel goeds, in de poule nog maar 1 wedstrijd te gaan tegen PVC 09-1 uit Utrecht. Deze wedstrijd moest Hertha flink aan de bak. Hertha begon goed en kwam snel op 1-0 voorsprong. Echter was de tegenstander veel feller dan gedacht. Positieverlies bij de wissels deed Hertha met een paar slordigheden opeens op 3-1 achterstand komen. Dit leidde tot ongenoegen onder de mannen en al kwam het nog tot een paar kansen, de wedstrijd werd verloren met 4-1.

Desondanks had Hertha een finaleplaats bemachtigd, en speelden zij wederom tegen PVC. Tijd voor revanche dus! Ditmaal was de tactiek met de coaches goed doorgesproken. De klokken werden weer gelijk gezet toen Hertha terugkwam van een 1-0 achterstand op 1-1. Deze stand wist Hertha goed te bewaken tot de rust. Vanaf het startsein na rust zat Hertha er bovenop: er werd constant mannetje gedekt en de Herthanen gingen alleen maar voor de bal. Hertha kwam op voorsprong, de tegenpartij scoorde echter direct de 2-2 waarna de tijd rijp was voor Ruben om de 3-2 te maken. Na een mooie solo actie van Roan en nog een tegentreffer kon de wedstrijd afgefloten worden met 4-3 eindstand: Hertha was kampioen! Dit werd uitbundig gevierd op het podium al waar de mannen een mooie beker in ontvangst mochten nemen. Een betere afsluiting van een pittig voetbaljaar voor de mannen konden ze zich niet wensen.

Naar het overzicht