MENU
 

Hertha JO11-1 behaald 2e plaats op sterk bezet Internationaal Pinkstertoernooi om North Limburg Cup

07 juni 2018

Het Pinksterweekeinde stond voor de boys van Hertha JO11-1 in het teken van een internationaal toernooi om de North Limburg Cup in Gennep (Limburg). Na 2 lange dagen werd uiteindelijk op zondagavond de 2e plaats behaald. Een voortreffelijke prestatie van deze toppers.

Op zaterdagmorgen vertrok de karavaan van Hertha JO11-1 volbepakt en bezakt naar Gennep. Na het uitpakken was het tijd om om te kleden en zich te richten op de wedstrijden van de zaterdag. De eerste wedstrijd was tegen de Belgische Vrienden van KV Bonheiden. Hertha liet er geen gras overgroeien en won de deze wedstrijd met 5-2, mede dankzij drie goals van Julian.

Na een korte pauze stond de 2e wedstrijd op het programma tegen Druffeler AG uit Duitsland. Cruyff zei eens, je kunt niet van ze winnen maar wel verliezen. Hertha kreeg de bekende deksel op de neus door de vele kansen niet te benutten en gaven in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen. De Duitsers maakten zoals het Duitsers betaamd de winnende in de blessuretijd 2-3.

Een totaal onnodig verlies, maar lang kunnen de mannen niet treuren, want de beslissende volgende wedstrijd staat voor de deur: Ado’20 uit Heemskerk. Deze mag niet verloren worden om nog kans te maken op de finalepoule op zondag. Een enerverende wedstrijd eindigt in 1-1.

Uiteindelijk blijkt dat de uitslagen vandaag een plekje in de Finalepoule opleveren

Een prachtige zondagmorgen die een vroege aanvang neemt. Na het omkleden, op naar het ontbijt. Na het ontbijt staat het volgende onderdeel op het programma, voetgolf in Molenhoek.

Om ongeveer 13u dirigeert coach Toine de mannen terug op het voetbalcomplex in Gennep naar de kleedkamer om de wedstrijd voorbereiding te beginnen. Eerste tegenstander, hoe treffend de Duitse ploeg van gisteren, Druffeler AG.

De revanche gevoelens waren zichtbaar en de Duitse ploeg wordt meteen opgejaagd en Hertha geeft tegenstander nauwelijks kans om op adem te komen. De Hertha mannen laten niet los en na 2 keer 15 minuten staat een 5-0 eindstand op de borden. Een duidelijk statement over de intenties van de Hertha boys deze zondag.

De 2e wedstrijd is tegen de gastheren van Vitesse’08. Deze ploeg is nog ongeslagen dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Een gelijk opgaande spannende wedstrijd, die met enorme intensiteit wordt afgewerkt.

In de tweede helft heeft Hertha lange tijd het betere van het spel, maar de verdediging van de tegenstander staat goed. Uiteindelijk beslist Hertha de wedstrijd dankzij een spetterende counter, 0-1.

Inmiddels wijst de thermometer 25 graden plus en wedstrijd 3 staat op het programma: tegen Sv Hoofddorp wat bij een overwinning nog kans maakt op plek 3-4. Hertha laat er geen gras over groeien en wint ook deze wedstrijd met 2-0. Hertha plaatst zich met de maximale 9 punten en nul tegengoals voor de FINALE van dit toernooi.

Om 18.15u staat de FINALE U11 op het programma tussen sv Hertha en SV Lippstadt uit Duitsland. Een sterke ploeg met een aantal dispensatie spelers in de gelederen.

Hertha begint prima en heeft al snel de eerste 2 kansen op een goal, maar helaas gaat de openingstreffer naar de Duitsers. Hertha is even uit het veld geslagen en de Duitsers maken gebruik van wanorde achterin door de 2e achter Mike te schieten.

Na de rust recht Hertha nog een keer de rug en knokt zich terug in de wedstrijd. Bram maak de 2-1 en Hertha krijgt nog kansen op de gelijkmaker. Intussen heeft de tegenstander uit gevaarlijke uitbraken ook de kans op de beslissing maar Mike houdt zijn ploeg in de spannende wedstrijd. Uiteindelijk valt de 1-3 vlak voor tijd.

Een prachtige finale helaas verloren, maar snel na de finale maakt de korte teleurstelling plaats voor trots. Samen met de tegenstander op de foto is op het veld het einde van een prachtig toernooi. De beker voor de 2e plek werd vol trots en gejuich in ontvangst genomen.

Om 21u was het avontuur ten einde en werd een aanvang gemaakt met de terugreis. Moe, ongelofelijk trots reizen de jonge Toppers terug naar huis. Een onvergetelijk weekeinde met deze prachtige groep, die na dit seizoen helaas uit elkaar zal vallen.

Ongetwijfeld zullen de boys en hun ouders deze dagen blijvend in hun herinnering opnemen, terugdenkend aan een werkelijk prachtige pupillentijd!

Naar het overzicht