MENU
 

Hertha Zaal 1 wint bekerfinale

04 juni 2018

Tijdens het traditionele slot van het seizoen worden op 1 avond alle bekerfinales gespeeld op vrijdag 1 juni in Purmerend. Het toetje dit jaar deze avond was voor Hertha Zaal 1, want zij speelden de bekerfinale in de hoogste categorie. Tegenstander was Kondo Budjang uit Zaanstad. Op papier een zeer lastige opgave voor Hertha dat 2e klasse speelt, terwijl de tegenstander vorig jaar nog Eredivisie speelde maar nu in de Topklasse. Hertha 1 is met grote afstand kampioen geworden in de 2e klasse F en heeft tijdens het bekertoernooi o.a. de kampioen van de topklasse, Os Lusitanos 1, uitgeschakeld. Kondo Budjang wist dus dat het geen gemakkelijke avond gaat worden.

Hertha heeft afgelopen seizoen een doorstart gemaakt, want het team werd versterkt met 6 nieuwe spelers. Volgens aanvoerder Nabil Bardan speelde het team in de tweede klasse eigenlijk onder niveau. Alle spelers zijn eigenlijk van Hoofdklasse niveau. Dat bleek ook uit de statistieken, want in de competitie werd Hertha glansrijk kampioen zonder ook maar 1 duel te verliezen.

Met volle tribunes begon de wedstrijd begon met nerveuze spelers en voorzichtig aanvalspel. Hertha mistte meerdere grote kansen of de goed spelende keeper was een sta in de weg. Kondo kwam op voorsprong door een schot op doel die toevallig belandde bij de 2e paal waar een speler geheel vrij stond en makkelijk kon scoren. Matig verdedigen en slordig balverlies door Kondo leidde tot een voorsprong van Hertha met 1-2. De gelijkmaker van Kondo was bijna identiek aan de eerste goal. Wederom kon een speler van Kondo bij de tweede paal scoren. Toch was het Hertha die met een voorsprong van 4-2 kon gaan rusten. Binnen een paar minuten scoorde Hertha 2 keer.

Na rust lokte Hertha de tegenstander naar voren en profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Spelverdeler Laurens van der Greft vond constant de diepe speler Epi Kraemer waarna de andere snelle en sterke spelers van Hertha konden aansluiten. Binnen no time stond Hertha op een verassende, doch volledig terechte voorsprong van 2-7. Zou Hertha de bekerfinale kunnen winnen van een topklasser? Kondo nam maatregelen door veelvuldig de keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Dit wierp vruchten af, want Kondo kon 3 keer tegenscoren. 5-7. Toen Hertha wederom via snel spel de 5-8 maakte was de tegenstander geknakt. Via fabuleus spel werd uiteindelijk gewonnen met 6-11. De doelpuntenmakers aan Hertha zijde waren: Lilinho Martins (4x), Laurens van der Greft (1x), Lulinho Martins (1x), Jordi (1x), Deho Sinduhije (1x), Bernio Dap (1x) en Epi Kraemer (2x).

Na het laatste fluitsignaal werd het veld overspoeld door supporters van Hertha en kreeg het team de beker uit handen van de KNVB voorzitter uitgereikt. Doel is om volgend jaar weer kampioen te worden een door te stromen naar de Hoofdklasse.

Naar het overzicht