MENU
 

Hertha verder zonder zondagvoetbal

02 juni 2018

Met de wedstrijd Hertha 2 tegen Geuzen Middenmeer 8 is een einde gekomen aan het zondagvoetbal bij sv Hertha. Sinds de oprichting van de club in 1929 werd er door de senioren op zowel zaterdag als zondag gespeeld. Na bijna 90 jaar behoort dat nu tot het verleden.

Gedurende een lange reeks van jaren is er een zaterdagselectie en een zondagselectie op de been gehouden. Met wisselend succes streden beide eerste teams voornamelijk in de hoogste klasse van het destijds bestaande afdelingsvoetbal. De vierde klasse KNVB is in de historie het hoogst bereikte niveau geweest.

Na een uitstapje waarbij het selectievoetbal op zondag prioriteit had heeft sv Hertha een aantal jaren geleden definitief gekozen voor seniorenvoetbal en daarmee ook selectievoetbal op zaterdag.

Voor een team volbloed Herthanen is toen een uitzondering gemaakt. Deze ploeg mocht zolang het haalbaar was door op de zondag. Tot en met dit seizoen was dat het geval. Het team draaide mee in de top van een zeer sterke 7e klasse en miste op een haar na het kampioenschap. Nu, na het spelen van de laatste competitiewedstrijd is het definitief gedaan met het zondagvoetbal bij Hertha. De spelers gaan echter niet voor de club verloren. Enkele spelers voegen zich volgend jaar bij de selectie, andere spelers zoeken hun heil bij het 45+ voetbal, weer anderen stoppen met voetbal en maken zich op een andere manier verdienstelijk voor sv Hertha.

Voor de geschiedenis. Het laatste Zondagteam bestond uit: doelman Bart de Wit en de spelers Tom Oostrom, Ron Stam, Rene Stokhof, Richard de Wit, Jeff Cijs, Robbert Zeldenrijk , Jos Kaas Kok, Matthijs Mons, Gunter Kroon en Jeroen Stubbe. Reserves waren Dave van Buuren, Bart van de Vliet, en Jelle Klinkhamer.

Overigens doet het eerste zaterdagteam nog volop mee voor promotie naar de 3e klasse. Met het behalen van een knappe derde plaats in de reguliere competitie was plaatsing voor de nacompetitie een feit. Aanstaande zaterdag is daarvan de eerste wedstrijd. Hertha neemt het dan in een uitwedstrijd op tegen AC Amsterdam. Bij winst houdt Hertha zich op een plaats in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

Naar het overzicht