Hertha wint eenvoudig van TABA

04 februari 2018

Hertha begint fel aan de wedstrijd en geeft veel druk naar voren. Taba heeft veel moeite met de druk en komt niet aan voetballen toe. Hertha voetbalt goed maar de eindpass is niet zuiver genoeg waardoor het niet tot scoren komt. Na 22 minuten is het Ronald Verbruggen die de bevrijding brengt. Linksback Maikel Meinsma komt op langs de lijn. Hij speelt de bal op Donny Nusse die de bal terugkaatst naar Maikel. Maikel lost een schot maar die wordt gestopt door de centrale verdediger van Taba. De bal valt voor de voeten van Ronald Verbruggen op ongeveer 20 meter van de goal. Hij maakt de 0-1 met een harde strakke bal hoog in de korte hoek. Niet veel later wordt Jur van der Horst na de combinatie met rechtsback Ruben Versluis weggestuurd. Hij passeert de linksback en geeft een goede voorzet op Mike Nusse die net naast kopt. Na een half uur gespeeld te hebben kan Hertha de druk er niet meer ophouden en krijgt Taba meer ruimte om te voetballen. In de 38ste minuut schakelt Taba snel na een corner van Hertha. De spits wordt weggestuurd maar door een goed optreden van keeper Twan Stokhof blijft het 0-1. Beide teams weten niet meer gevaarlijk te worden, tijd om te rusten.

Hertha had een goede eerste helft achter de rug maar was niet scherp genoeg voor de goal. De opdracht voor de tweede helft was dan ook duidelijk: meer afstand nemen van de tegenstander. Hertha begint weer scherp aan de tweede helft en geeft veel druk op de tegenstander. Maar het is Taba die voor het eerste gevaarlijk wordt. De linksbuiten weet door te breken. Het is dat Bart de Groot goed kan herstellen waardoor de bal over het doel verdwijnt. Taba weet niet gevaarlijk te worden uit de corner en Hertha mag weer beginnen. Martijn Zeldenrijk kan Jur Horsman in spelen die goed opendraait en Jur van der Horst weg kan sturen. Van der Horst komt in de kluts met de linksback maar Versluis weet de bal nog net mee te geven aan Van der Horst die de bal goed in de verre hoek schiet. Hiermee geeft hij Hertha na 65 minuten spelen wat meer lucht. Hertha controleert hierna de wedstrijd in de 77ste minuut kan Jur Horsman Mike Nusse wegsturen. Nusse gaat richting de goal en kapt de verdediger uit, vervolgens schiet hij de bal goed in de verre hoek. Hiermee is Taba definitief gebroken. Hertha kan hierna de score verder uitbouwen. Het is Maikel Meinsma die zelf de aanval op zet. Hij kan aan de linkerkant opkomen en speelt Sep Rehbach aan in de diepte. Sep draait goed open en geeft de bal terug aan Meinsma die is doorgelopen. De linksback maakt koeltjes af en maakt er 0-4 van. Het is debutant de Dennis van den hoven die de eindstand bepaald. 0-5.

Van den hoven mocht na een aantal goede optredens in het tweede vandaag voor de eerste keer aansluiten bij de selectie. Trainer Dunsbergen beloonde de 17-jarige Dennis met een invalbeurt.

Donny Nusse, die een goede wedstrijd speelde, had inmiddels plaats gemaakt voor Ferdy Balte. Het waren de invallers die samen de eindstand bepaalde. Ferdy Balte kan in de blessuretijd opkomen aan de linkerkant en legt de van vervolgens goed af op Van der hoven. Hij haalt verwoestend uit en schiet met een keiharde streep de bal in de kruising. 0-5 een prima eerste uitslag voor Hertha na de winterstop.

Volgende week, 10 februari, speelt Hertha thuis op de Molmhoek. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt en zal Hertha het opnemen tegen RKVIC. Wij nodigen u graag uit om ons eerste elftal te komen aanmoedigen. Zien we u dan?