Hertha JO13-1 pakt opnieuw punt bij CTO

12 februari 2018

De hervatting van de competitie begon met een bekende tegenstander voor Hertha JO13-1. In november speelden CTO en Hertha ook al tegen elkaar, toen werd het 1-1.

Dat was een behoorlijke stunt, aangezien CTO de toenmalige koploper was en Hertha in het ‘rechter rijtje’ bivakkeerde. Hertha stond zelfs tot vijf minuten voor tijd nog 0-1 voor. Zonder Tom Roumimper en Jaydi Smit, maar met JO13-2’er Ravi Verbruggen, werd de wedstrijd aangevangen onder leiding van dezelfde, uitstekende scheidsrechter als in november.

Tactisch steekspel

CTO speelde toen met een continu inschuivende verdediger, waar Hertha zich deze keer van tevoren op instelde. Waar het geen rekening mee had gehouden, was het twee-spitsensysteem. Dit werd goed geneutraliseerd door Tygo Woudstra die doordekte op het middenveld. Luc van Dam en Sander van Senten dekten de spitsen en Lars van den Berg was de vrije man.

Tegen de verhouding

Het was duidelijk dat CTO door middel van deze twee tactische handigheden het spel in handen wou krijgen. Soms speelden ze zelfs met vijf middenvelders, maar deze hielden het veld niet breed. Hierdoor bleef Hertha eenvoudig overeind en kreeg het zelfs het beste van het spel. Twee gevaarlijke pogingen van Thijs Stroet en Daroen Mauloed zorgden voor het grootste gevaar. Desalniettemin was het CTO dat de 1-0 scoorde. Op snelheid was de spits de Vinkeveense verdediging te snel af.

Gelijkmaker

In de rust werden de mannen gecomplimenteerd voor hun inzet en het vertoonde spel. Als ze zo door zouden gaan, kon het niet anders dan dat er nog een doelpunt zou vallen. En er kwamen genoeg kansen. Ravi promoveerde een matige voorzet nog bijna tot een doelpunt door in de korte hoek net in het zijnet te schieten.

Met nog tien minuten te gaan werd het ‘alles of niets’. Dat resulteerde al snel in een goal van Daan van Rossum. Daan werd weggestuurd en 1-op-1 met de keeper bleef hij rustig en schoot de gelijkmaker binnen. Niet veel later hadden Alfie Irving en Amine el Makrini nog de overwinning op hun schoen, maar dat mocht niet zo zijn.

Het gelijkspel was meer dan terecht. Een goede start van Hertha JO13-1, dat in de lastige uitwedstrijd in Duivendrecht weer een puntje pakte.