SPANNEND WINTER DUEL TUSSEN KDO 13-2 TEGEN HERTHA 13-3

11 december 2017

Terwijl de meeste wedstrijdvelden er verlaten bij lagen door een afkeurvirus en er daardoor verlaten bij lagen en de meeste voetballers waren op gehokt gold dat net voor de mannen van HERTHA 13/3 niet daar die tijdens de laatste training hadden getoond tegen een winterbui te kunnen waarbij alleen Pepijn was getroffen door griep en het bed moest houden.

Iedereen in en rondom team had hoge verwachtingen dat de laatste wedstrijd eindelijk eens gewonnen en op zijn minst gelijk of gepeeld moest worden.!

Op dit keer stond de getalenteerde keeper Fenno op het doel een was de voorhoede gewijzigd door alle snelle team spelers Thom , Jelmer , Kane in de aanval te zetten Jense als voorstopper en de solide verdedigers zoals Ferre, Mees ,Dominic met Stijn achter .

Helaas na een goed begin waarbij de thuisclub gelijk een grote druk zette en de verdediging de zaak redelijk de aanvallen pareerde werd bij een van die aanvallen het zicht van de keeper Fenno door twee KDO spelers ontnomen en kon hij niet adequaat regeren en stond het na 7 min. 1-0..!

Ondanks eerlijk gezegd het thuisteam was de boven liggende partij maar ondanks de druk slaagde Hertha redelijk partij te geven en onderstonden ook kansen door op welke door hard werkende Kane en Thom niet in doelpunten kon worden verzilverd.

De rust werd met de stand 1-0 ingegaan dus bleef de hoop op winst nog aanwezig en hoop doet leven en zo werd na een krachtige “peptalk in de kleedkamer voor de 2de helft afgetrapt.

Het bleef ondanks de kou hagel en regen voor vriend en vijand een spannend duel en werd de keeper Fenno door de thuis club getest maar ook lekker warm gehouden . Wel kreeg hij een stijve nek door het aantal schoten die men (gelukkig)over zijn lat schoot.

In de laatste 15 minuten Helaas werden de spel hervattingen van HERTHA niet naar behoren uitgevoerd terwijl de spelers breed stonden werd de bal steeds onnodig en gevaarlijk door het midden gespeeld waardoor de KDO spelers op het midden veld konden prijs schieten en kon gelukkig de keeper Fenno door weergaloze reddingen erger voorkomen Helaas kon hij door geknoei voor zijn doel een verdwaalde bal niet keren en werd het 10 minuten voor tijd alsnog onnodig 2-0

Gezien de weersomstandigheden en onverzettelijk inzet was een complement voor het gehele team op zijn plaats ..!