Hertha behaalt eenvoudige overwinning

07 december 2017

Na twee verloren wedstrijden stond voor Hertha de wedstrijd tegen RAP op het programma.

Hertha begint goed aan de wedstrijd en weet al snel kansen te creëren. Na 10 minuten komt Donny Nusse aan de bal. Hij weet met een goede pass zijn broertje, Mike Nusse, diep te sturen. Mike blijft rustig voor de goal en opent de score. Zo gaat Hertha aan de leiding en controleert de wedstrijd. Hertha weet de tegenstander onder druk te houden. In de 23ste minuut kan Michael Meinsma na een goede onderschepping Ronald Verbruggen inspelen. Ronald draait goed open en stuurt Stefan Voll weg. Voll houdt tempo en gaat richting de achterlijn vervolgens legt hij de bal goed terug op Mike Nusse. Nusse staat 1 op 1 met de keeper maar raakt de bal helemaal verkeerd en schiet naast. Hierdoor blijft het spannend, maar gelukkig herstelt Mike zich goed. In de 33ste minuut houdt Voll goed het overzicht en geeft de bal af op Nusse en die tekent voor de 2-0. Hierna neemt Hertha wat gas terug en kan RAP wat gemakkelijker combineren. Wouter de groot, de keeper van Hertha, speelt een goede wedstrijd en verricht een aantal prima reddingen. Door zijn inspanningen kan Hertha gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Hertha kan zichzelf alleen maar verwijten dat het niet meer afstand heeft genomen in de eerste helft.

Hertha verschijnt met een wissel aan de aftrap. Jur Horsman is nog niet gehele hersteld van griep en Jesse Kroon mag beginnen aan de tweede helft. Hertha trapt af voor de tweede helft en geeft veel druk naar voren. Zo kan Sep Rehbach net na rust de bal onderscheppen. Hij kan met een wonderschone lobpass Mike Nusse vrijspelen. Nusse blijft koel en maakt zijn derde van de wedstrijd, hiermee staat het 3-0 voor Hertha. Mike Nusse is in topvorm. Nog geen 5 minuten

later kan hij aantekenen voor alweer zijn 17de doelpunt van het seizoen. Hiermee staat Hertha op een 4-0 voorsprong.

Na 71 minuten moet spits in topvorm het veld verlaten. Hij is nog herstellende van een enkelblessure en wordt uit voorzorg gewisseld. Thom Jansen komt voor hem in de plaats. Jesse Kroon is de gouden invaller dit seizoen en bewijst ook deze week zijn waarde. Hij maakt in minuut 75 de 5-0 voor Hertha. Centrale verdediger Mitchell de Ruiter passeert drie man en speelt vervolgens Kroon aan. Die na een mooie combinatie met Rehbach de bal in de verre hoek plaatst. In minuut 85 wordt rechtsback Ruben Versluis weggestuurd, hij geeft de voorzet op Kroon die bij de tweede paal vrij staat. Deze raakt de bal verkeerd en in plaats van op doel te schieten belandt de bal in de voeten van Donny Nusse. Deze draait behendig weg bij het centrale duo van RAP en schiet de bal binnen. Hiermee bepaald hij de score op 6-0.

Hertha behaalt hiermee een goede overwinning. Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma uit tegen TABA in Amsterdam.