MENU
 

Actieplan tegen geweld

01 september 2013

Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan 'Tegen geweld, voor Sportiviteit'.
Het plan is een handvat om verenigingen, leden en andere partijen in staat te stellen het verschil te maken. Alleen kun je niets, samen kunnen we alles. Met ingang van het nieuwe seizoen treden een groot aantal van de beschreven maatregelen in werking. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee, waarover we onze leden graag willen informeren.

De meest ingrijpende maatregelen zijn de tijdstraf bij de (eerste) gele kaart bij de B-categorie en de verplichte visuele controle van de spelerspas. De volledige informatie over deze en andere maatregelen uit het actieplan kun je vinden op knvb.nl/actieplan

In het kort de maatregelen:
-hulplijn voor noodgevallen
-meldpunt voor incidenten
-tijdstraf bij (eerste) gele kaart: 10 minuten tijdstraf. De gele kaart komt niet op het wedstrijdformulier. Een tweede gele kaart betekent definitieve verwijdering uit het veld. Deze gele kaart komt ook niet op het wedstrijdformulier. Bij direct rood verandert er niets en volgt sowieso een tuchtzaak.
-inzetten van extra waarnemers
-actie tegen recidiverende verenigingen
-verbeteren gebruik spelerspas
-online publicatie tuchtuitspraken

Hertha doet met klem een verzoek aan alle leden zich te gedragen en sportief te zijn naar elkaar, tegenstanders, scheidsrechters en publiek.

Namens het bestuur.

Naar het overzicht