MENU
 

HERTHA JO13-3 VERRICHTTE EEN HUZARENSTUKJE MET GEWELDIG VOETBAL TEGEN DE HOOG GEPLAATSTE THUISCLUB BADHOEVENDORP 13-2

26 november 2017

Met het voltallige strijdvaardige team en hechte supporter schare van ouders met een goed gevoel afgereisd naar s.v. Badhoevedorp die 4de in de competitie..!
De mannen uit Vinkeveen begonnen gelijk na aftrap met een offensief die sinds Napoleon Bonaparte niet meer op Nederlandse gronden was waargenomen..de overrompeling met geweldig combinatievoetbal met de hoofdspelers Tom ,Tim en Dominic werd dan ook met in stijl door spits Mees afgerond met een slimme bekeken treffer uit het boekje..0-1..!!

Deze magnifieke openings treffer in de eerste minuten was de op maat na een super spannend kijkspel waarbij duidelijk Hertha het lelijke eendje in de competitie tot nu toe liet zijn dat ze waren gegroeid tot de sier eenden in een koninklijke vijver…waarbij zelfs de coach dacht dat hij nog in zijn bed lag en droomde dat al zijn toevertrouwde spelers een proffessionele status hadden aangenomen…waarbij de keeper Fenno met zijn acties verdacht
leek op Oranje keeper Cillesen. zo rustig en zeker van zijn zaak waren zijn spannende momenten .. maar de verzorgde aanvallende opbouw en strijdlust van het team ongekend hem droomplezier bezorgde.

Door de het de luide aanmoedigende ouders en leider ontwaakte de coach op her zachte kunstgras met kurk en constateerde hij dat droom werkelijkheid was en dat het team in balans was gekomen en voetbalde om te winnen !
De rust werd met de voorsprong in gegaan en de gebruikelijke motivatie peptalk bleek geheel overbodig door uitstraling gezien het vertrouwen in eigen kunnen !!

De aanvang begon gelijk met een offensief van de tot aan het bot getergde thuisclub en moest Hertha alle zeilen bij zetten en werden
de eerste schoten van de thuisclub op het doel gemist en menige doelrijpe bal met verve uit het net gehouden Fenno die met zijn wonderschone
acties vriend en vijand verraste maar toch de 1-1 niet kon voorkomen doordat Hertha verdediging de bal niet uit het strafschopgebied
kon verwijderen en de bal tenslotte in het net verdween.
Hertha begreep snel dat alleen zeer offensief spelen de weg naar een de overwinning is .

Als gevolg een geweldig offensief met aan de basis Jense als aangever werd de bal naar voren gespeeld door Tom en Tim met in het kielzog de meespelende keeper Timmety die tenslotte zijn voetbalcapaciteiten en ongelovige boogbal produceerde die op YouTube de miljoen” likes” zou hebben gehaald… indien zijn actie zou zijn gefilmd….maar zijn doelpunt bezorgde wellicht zijn team hopelijk de uiteindelijke overwinning in de zware competitie 1-2 !

De euforie aan de lijn en in het veld was ongekend…met nog 5 minuten te gaan en de buit en de eerste overwinning was binnen en evenals de beloofde prijzen voor de overwinning t.w. patat “met” van de Coach en het niet verplicht te hoeven douchen met toestemming van de meestal streng aan de regel houdende leider Jorge in de koude en smerige oogende douches van de thuisclub .

Maar het ontlopen de zeer koude douche bleek een” Fata Morgana” want die kreeg Hertha alsnog en wel met de volle koude kraan open doordat men in de laatste 3 minuten nog werd verrast met ongelukkige twee stuks tegentreffers en die het feestje danig negatief ontspoorde..3-2!

Het aanzicht van de ontgoocheling was voor de “ fijngevoelige Coach eveneens teveel en stelde hij voor toch maar een patatje te nuttigen bij de chef-kok
Harry .v. Genderen in eigen Clubhuis en met on alcoholische drank van de leider Jorge …die wellicht zelf thuis iets sterks inneemt om het verlies gauw te vergeten ..!

Naar het overzicht