Kater voor Hertha Zaterdag 1

20 november 2017

Afgelopen zaterdag stond de kraker tegen koploper Ouderkerk op het programma. Deze wedstrijd vormde alweer de afsluiting van de eerste periode. Bij verlies van SV CTO ’70 en winst op Ouderkerk zou Hertha de periodetitel pakken en het was ouderwets druk en gezellig op Sportpark De Molmhoek.

Het was Hertha die voor het eerst gevaarlijk werd. Verbruggen had oog voor Stefan Voll, welke werd vrij gespeeld voor de keeper. Hij kreeg de bal net niet lekker mee, waardoor de kans was verkeken. Diverse malen werd Hertha op deze manier gevaarlijk. De normaal veel scorende aanval van Hertha kreeg het niet voor elkaar om de verdediging en goed keepende keeper te omzeilen.

Ouderkerk hanteerde de lange bal op hun sterke spitsen. Er werden pittige duels uitgevochten, waarbij Ouderkerk de gehele eerste helft vrijwel geen kansen kreeg. Met 0-0 werd er gerust.

Na rust werd de wedstrijd harder en Hertha kwam niet meer in het spel. De scheidsrechter verloor de grip op de wedstrijd. Hertha uitte zijn onmacht op de scheids, waardoor er onnodige kaarten werden geïncasseerd. In de 75ste minuut kreeg Hertha onterecht een corner tegen. De bal werd op de 5 meter verlengd en viel dood rond de penaltystip. Er werd te laat gereageerd en het was Ouderkerk die op 0-1 kwam.

Na de goal was het Hertha die gelijk gevaarlijk werd. Rehbach en Meinsma combineerde langs de linkerflank. De bal werd goed voor gegeven, maar Hertha was te laat om de bal binnen te tikken. In de 80ste minuut was het dan echt gedaan met de kansen van Hertha. De bal werd vanaf hun linkerzijde richting de penaltystip gespeeld. Versluis kon de bal eenvoudig wegspelen, maar gleed op het verkeerde moment uit. Hierdoor belande de bal knullig bij de spits van Ouderkerk, welke de bal rustig in de goal kon schieten. Ouderkerk was nu zeker van de periodetitel. Of het allemaal niet erg genoeg was kreeg Stefan Voll zijn 2de gele kaart, waardoor Hertha de wedstrijd met 10 man moest uitspelen.

Ondanks het verlies kan Hertha terug kijken op een zeer goede 1e helft. De kansen zullen de komende wedstrijden benut moeten worden. Zaterdagmiddag de 25ste zal er in Duivendrecht tegen SV CTO ’70 worden afgetrapt, welke als nummer 2 eindigde in de 1ste periode. Met een 3de plek kan Hertha ook redelijk tevreden terugkijken op de competitiestart.