MENU
 

HERTHA JO13-3 SPEELDE MET VEEL PROGRESSIE EN PECH MAAR LAAT DE WINST MET 0-2 AAN UNO v.v. JO13-4

20 november 2017

Hertha in de bijna gelijke opstelling zonder de verhinderde Dominic maar weer Fenno in het doel gesouffleerd door beide keepers Timmety en Jelmer en Jense van rechtsback weer gepromoveerd als voorstopper en spelverdeler.

Echter als noviteit”” in de mannen wereld stelde de moedige stelde moeder Patricia van Fenno voor deze keer bereidt om als als assistent van de hoofdscheidsrechter Gerard van Boxtel langs de lijn de vlaggen. Hiervoor was een spoedcursus vooraf nodig daar zij buitenspel zag “het zich begeven met vlag langs de lijn”!.. Echter was zij zeer snelle leerling en voerde zij haar taak met enige uitleg met verve uit .

De mannen van Hertha straalde een gezonde wedstrijdspanning uit en dat was terug te zien in de in de eerste helft de ploegen waren zeer aan elkaar gewacht en waren er kansen over en weer. Ook keeper Fenno liet zien dat hij letterlijk en figuurlijk op de juiste plek stond en verrichtte goed keepers werk en daar bij goed gesouffleerd door de beide keepers Timmety en Jelmer in de eerste verdedigings lijn.

De progressie was om van te genieten er zat pressie en strijdlust in het team ,met liet elkaar beter spelen door de bal het loop
werk te laten doen met zuivere krachtige passen naar voren .

Opvallend was de daadkracht voorstopper Jense Broerse die bijna bij elke aanval van de tegenpartij was betrokken en zijn functie perfect uitvoerde en daardoor het werk van de keeper danig verlichtte maar na een verdedigende actie ook weer de bal naar voren bracht en zich als “Man of the Match.” profileerde !

Verder werden er tot genoegen van de Coach nauwelijks onnodige solo acties ondernomen die meestal tot balverlies leiden waardoor het spel sneller werd en de aanvallen moeilijker te verdedigen werden door de tegenstander.!!!!

Slechts een paar keer kwamen de aanvallers vrij voor het doel van te tegenstanders door Tom Mees en Tim maar de schotkracht of richting door de harde zijwind veroorzaakte helaas geen openings treffer …!!

Het was dan ook niet verbazen dat de rust met 0-0 werd ingegaan..!

In de tweede helft was het wedstrijd beeld gelijk aan de eerste, maar ook hier werd progressie in conditie geboekt door dat er nauwelijks aan aanvalsdrift en verdedigings kracht werd ingeboet…..ook Fenno redde menige tegengoal en was het daardoor jammer dat 2x een scrimmage in het strafschop onnodig leidde tot 2 “scmellige” tegen treffers .

Verder een belangrijk de buitenspelregel regel de killer geworden bij de aanvallen want menige aanval van Hertha wellicht had de stand er dan anders uit gevallen wat het getoonde spel van Hertha een juister beeld had gegeven..

Desalniettemin was het een sportieve heerlijke wedstrijd om naar te kijken en te beleven…en van onze fouten te leren !!

Met dank aan de enigste fluitsolist in dat spektakel…Gerard van Boxtel !!!

Naar het overzicht