Eerste overwinning voor Hertha JO9-1

30 oktober 2017

Afgelopen zaterdag speelde JO9-1 in de competitie thuis tegen Maarssen. Terwijl de winst de afgelopen wedstrijden aan de Herthanen hun neus voorbij ging, was Maarssen niet de meest gevreesde tegenstander en moest Hertha deze wedstrijd maar eens wat punten pakken.

Al vrij snel na het fluitsignaal wist Hertha dan ook jubelend de score te openen. Toch werd het al snel 1-1. Hertha zette weer koers op doel: 2-1. Echter liet Maarssen het er niet bij zitten en maakte na korte tijd weer een gelijkmaker: 2-2. Na een grote kans bij Maarssen die door vaste keeper Milano onbedoeld maar zeer succesvol met zijn hoofd werd gestopt, werd van doelman gewisseld. Tot na de rust bleef het qua doelsaldo erg stabiel, maar het regende opeens kansen aan Maarssens zijde. Er werd echter goed verdedigd, sterk gekeept door Stan en ook was het geluk af en toe aan Hertha’s zijde met kansen voor Roan, Mees Vis en Mees Broere. Toch rolde de bal nog twee keer in het doel van Hertha na onhoudbare schoten en tevergeefse reddingspogingen: 2-4.

De teleurstelling mocht nog niet toeslaan, en gelukkig was dat ook niet nodig. Na een schot in de kruising en nog een goal via een mooie assist, stond het zomaar weer 4-4. Pas in de laatste minuut sleepte Hertha het beslissende doelpunt er uit. De euforie was groot: 5-4 met veel kansen aan beide zijden en met goals van Benjamin, Bodhi, en Ruben werd deze wedstrijd in het voordeel van Hertha beslecht. Dit biedt weer vooruitzicht de komende wedstrijden.