Hertha 1 bindt ook Sporting Martinus aan de zegekar

05 oktober 2017

Zaterdag 30 september stond de 2de competitiewedstrijd voor Hertha 1 op het programma. Na de 3-1 overwinning van vorige week was het nu Sporting Martinus van wie er gewonnen moest worden.

Van Dunsbergen zette dezelfde 11 namen als vorige week op het wedstrijdformulier.

De wedstrijd stond afgelopen zaterdag onder leiding van een bekende. Niemand minder dan Maurice de Hond had de wedstrijd onder zijn leiding. De Hond heeft tussen 1979 en 1981 in het betaalde voetbal gefloten. Sinds 2003 doet hij dit weer bij het amateurvoetbal.

De wedstrijd was nog geen 3  minuten oud en de meegereisde supporters van Hertha konden al juichen. De verdediger van Sporting Martinus kreeg de bal niet weggewerkt en het was Nusse die de bal gemakkelijk kon onderscheppen en via  de vrijgekomen kwam Hertha op 0-1.

De euforie was helaas van korte duur. Ferdi Balte kon de bal bij de eerst genomen corner van Sporting Martinus niet goed weg werken. De bal belande in de kluts en kwam ongelukkig tegen de hand van Weinreich.  De Hond kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Baarslag zat in de buurt, maar de bal werd tebhard geschoten en ging richting het zijnetje. 1-1. Het was ook Martinus die de 2-1 wist te maken. Ditmaal was het Horsman die onder de bal door dook, waar de mannen uit Amstelveen dankbaar gebruik van maakten. Dit allemaal gebeurde in de eerste 10 minuten van de wedstrijd.

Na de nodige woorden onderling was het Hertha die de draad weer oppakte. In de 25ste minuut werd de 2-2 gemaakt door Voll. Hoewel de grens vlagde voor buitenspel liet Maurice de Hond doorvoetballen. Net voor rust was het Mike Nusse die op aangeven van Stefan de Herthanen weer op voorsprong wist te zetten. 2-3.

Met de woorden van Dunsbergen in het achterhoofd trapte Hertha af voor de 2de helft. De eerste minuten kreeg de verdediging van Hertha nog de nodige aanvalswoede over zich heen. Het was Baarslag die een kopbal wist te keren en de blauwwitten in het zadel wist te houden. In de 49ste  minuut kwam de beslissende 2-4. Het was Voll die knap raak schoot uit een vrije trap. Deze goal betekende voor Voll zijn eerste hattrick in het eerste van de blauwwitten.

Voor velen kwam het hoogtepunt van de wedstrijd in de 55 ste minuut. Niemand minder dan routinier Martijn Zeldenrijk was mee naar voren gekomen voor een corner. Met een bekeken balletje wist hij de bal over de keeper van Sporting Martinus kijken. 2-5

Trainer Dunsbergen had de mogelijkheid om de nodige verse krachten in het veld te zetten. De weer sterk spelende Sep Rebach maakte plaats voor Donny Nusse, Mitchel de Ruiter nam de plek over van Balte en Kevin Oostveen (Boertje) ging op de plek van Versluis staan.

De Ruiter stond nog koud op het veld, maar wist met een mooie crosspass Mike Nusse te bereiken, welke de bal knap controleerde. Helaas was het Maurice die op apel van de grens affloot voor buitenspel.

Nusse zette de scoringsdrift van de Herthanen door. De behendige aanvaller van Hertha was degene die de 2-6 over de lijn heen werkte.

Opvallend was wel de inbreng van Boertje. Na een eerst een helft mee te hebben gedaan bij het 2de (net als de Ruiter) deed hij echt alles goed op het veld in Amstelveen. Boertje gaf zijn directe tegenstander diverse malen het nakijken. Met als toppunt een bekeken puntertje, welke perfect mee kwam in de loop van de rappe Neal.

Van Dunsbergen vond de 2-6 nog niet voldoende en gaf diverse malen aan zijn elftal dat er doorgepakt moest worden. Dit werd dan ook gedaan. Nusse had oog voor spelverdeler Weinreich, welke de 2-7 binnen schoot.

Zaterdag 7 oktober speelt ons aller Hertha tegen de mannen van Zuidoost United. Om half 3 zal er worden afgetrapt. Graag tot dan!