MENU
 

Hertha JO13/3 kreeg voetballes van de dames CSWMO13/3 met een fraaie eindstand 0-7

02 oktober 2017

Door de krappe bezetting door ziekte van onverzettelijke verdediger Jense kon nog tijdig Matthijs Kok worden ingevlogen en was Zakeria bereid zijn geliefde ex-team en zijn net hersteld broertje van een griepje een beetje bij te staan.

Het elftal uit Wilnis waar eerder van was verloren in een oefenwedstrijd bestond nu geheel uit speelsters van het “zwakke geslacht” echter allemaal met een Hollands struis voorkomen die bij ook bij discuswerpen geen slecht figuur zouden slaan.

Vanaf de trap was duidelijk dat de dames dat de dames ook nog klonen waren van de Oranje toppers van het de succesvolle team waarvan voetbal liefhebbers deze zomer van hebben genoten en nu thuis op veld 1 bij Hertha graag zien en met snel resultaat want na 2 goede aanvallen werd de zwak verdedigende Hertanen uitgespeeld en werd de goed keepende Timmety na 5 minuten al gepasseerd 0-1.!

De Hertanen vochten wat ze waard waren maar er werd helaas nog teveel met de voeten gespeeld in plaats met het hoofd…daardoor was er geen aanval patroon en klopte het veelal verdedigend ook niet…en werd hierbij Jens node gemist .

Schrijnend bleek ook het verschil in snelheid bij de balcirculatie bij de dames waarbij de mannen door zuivere passen van de bal werden gehouden en werd daarbij het voetbal meer en meer en goede demonstratie waarvan de mannen ondanks hun goede wil en inzet van nog veel van kunnen leren.

Het verbaasde de leiding dan ook niet dat ondanks het harde werken van Matthijs en Zakeria en de incasserende maar goed Keper Timmety (die nog een grotere afstraffing voorkwam.!!!.) de mannen helaas maar verdiend onderuit gingen met de eindstand van 0-7

De moraal van dit verhaal…met alleen goede inzet en zelfs een goed schot in de benen tijdens het spel is niet voldoende om te scoren dat doe men als alle facetten op niveau zijn zoals als team aanvallen en verdedigen de bal de kilometers laten maken door breed snel goed laten circuleren en altijd aanspeelbaar zijn …en zo het zou moeten dus gaan met een leerzame demonstratie “ van hoe het moet “ zag leiding coach en supporters met gemengde gevoelens buiten maar ook de realistische spelers van binnen de lijnen ..!

Zeker geen verloren ochtend voor het mannen team en maar slechts op punten verloren maar een hoop wijzer na deze wedstrijd en uiteraard een in dank aangenomen les…van de geweldige dames van CSW van gedreven coach Paul Verheul ..jong geleerd oud gedaan want saillant detail …want deze geweldige coach was oud pupil van deze schrijvende coach .. proficiat !!!

Verder dank aan onzichtbare geweldige scheidsrechter Martijn van der Horst ..!!

Naar het overzicht