Hertha JO13-1 pakt punt tegen AFC

25 september 2017

Voor Hertha’s JO13-1 stond zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Door de nieuwe competitieopzet van de KNVB, eerst drie bekerwedstrijden, is dit later dan gebruikelijk. Gelukkig hebben de Herthanen daardoor wel al flink wat minuten kunnen wennen aan elkaar, voordat het ‘voor het echie’ gaat. De eerste wedstrijd is om 10.15 thuis tegen AFC, onder leiding van scheidsrechter Gerard van Boksel.

Hertha begon met een dunne bezetting aan de wedstrijd. Daroen Mauloed was afwezig, Sander van Senten zit al een tijdje in de ziekenboeg en daar voegde deze week Alfie Irving zich bij. Gelukkig waren Zakaria al Hammood en Bram de Boer beschikbaar om eventjes in te vallen. Al moesten zij na de wedstrijd ook nog bij ‘hun team’ aan de bak, dus kon er ook niet 100% beroep op hen worden gedaan.

Weinig druk
Hertha startte daardoor in een redelijke bekende opstelling, waar het steeds beter mee gaat voetballen. Vorige week werd er, ondanks het verlies, goed gespeeld. Daar was alleen deze wedstrijd weinig van te zien. Er werd weinig druk gezet op de tegenstander en was er ook weinig beweging in balbezit. Er tekende zich, ook omdat AFC niet echt bij machte was om het spel te maken, een stroeve wedstrijd af me weinig kansen. Tot tien minuten voor rust AFC aanzette en de verdediging van Hertha het lastig kreeg. Aanvoerder Tygo Woudstra, centraal duo Lars van den Berg en Luc van Dam en linksback Jay Siebenheller kwamen er lastiger uit en Rens van der Moolen moest enkele keren goed redding brengen. Vlak voor rust zorgde Tijn Eekhoudt toch voor de Vinkeveense voorsprong. Met een man in zijn rug, wipte hij de bal over zichzelf en de tegenstander heen, deed een handige lichaamsschijnbeweging en schoot de bal hard in de kruising.

In evenwicht
In de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht. Zakaria en Bram kwamen binnen de lijnen voor Thijs Stroet en Amine el Makrini. AFC kopte niet veel later mooi de gelijkmaker binnen. Dus ging Hertha maar weer op zoek naar de voorsprong. Jaydi Smit, Tom Roumimper en Zakaria waren alledrie erg dichtbij, maar Hertha moest uiteindelijk wachten op een mooie aanval voor de voorsprong. Bram liep slim door richting de spitspositie, waardoor het Amsterdamse verdedigingsduo 1-op-1 kwam te staan. Tijn wist met een 24-karaats steekbal de slim weggelopen spits Daan van Rossum te bereiken. Die poortte de keeper voor 2-1. Vlak daarna was het al snel weer 2-2, door een vrije trap die onhoudbaar werd binnengeschoten. Wellicht een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Door het gelijke spel staat Hertha nu gedeeld 5de. Zaterdag is de uitwedstrijd tegen Arsenal in Amsterdam. Zij wonnen met 4-2 van Ouderkerk.