MENU
 

Hertha Zaterdag 1 kijkt uit naar start competitie

19 september 2017

Afgelopen zaterdag stond voor Hertha de laatste bekerwedstrijd op het programma. Hertha heeft zijn eerste bekerwedstrijd tegen Nita met 3-0 verloren. De 2de wedstrijd werd er met 2-1 gewonnen van Elinkwijk. Om half 3 werd er afgetrapt tegen streekgenoot Kockengen. Deze club met allure komt al jaren uit in de 3de klasse en wist hierin vorig jaar knap 5de te worden. Vorig seizoen werd er ook al tegen elkaar gebekerd. Toen was Hertha kansloos en werd er met 1-6 verloren.

De kaarten zijn dit seizoen anders geschud. Hertha heeft er een paar prima aanwinsten bij gekregen. De gebroeders Mike en Donny Nusse zijn na een aantal jaren bij CSW weer terug op het oude nest. Thom Jansen en Sep Rehbach hebben een uitstapje gemaakt naar Argon en weer terug. Marco Weinreich heeft zijn voetbalschoenen na een jaartje afwezigheid ook weer aangetrokken. Nieuwkomer Mitchell de Ruiter maakt de selectie compleet.

Smet op de start van dit seizoen is het noodzakelijk stoppen van Jorg Landwaart. Jorg vormt al decennia lang het gezicht van de aanval bij Hertha. Een jongen van de club die ondanks zijn 37 jaar altijd een vaste waarde voor het elftal was. Landwaart had zich in de zomervakantie helemaal opgeladen om nog 1 seizoen voor het ultieme doel te gaan en met de blauwwitte ploeg te promoveren naar de 3de klasse. Artrose in de grote teen gooit roet in het eten en heeft Jorg Landwaart noodgedwongen te doen besluiten te stoppen.

Bij zowel Kockengen als Hertha ontbraken er diverse spelers in de selectie. Bart de Groot, Jur van der Horst en Donny Nusse genoten nog van een korte vakantie. 1ste keeper Jan Baarslag heeft al enige tijd last van zijn hand en met het oog op seizoenstart van volgende week was het een verstandige keuze om rust te houden. Ronald Verbruggen komt maar niet af van zijn vervelende liesblessure, welke hij in april vorig seizoen heeft opgelopen.

Hertha begon zoals ze in de kleedkamer hadden afgesproken. Trainer John Dunsbergen wil verzorgd voetbal zien met veel strijd en diepgang. Met de creatieve middenvelders Rebach en Weinreich lukte dit aardig. Voll en Klesman hielden het veld goed breed en konden regelmatig langszij komen. Tot echte grote kansen leidde dit niet. Bij Kockengen stond smaakmaker Michel Zeldenrijk in de aanval. Een altijd scorende spits waar de verdediging zijn handen vol aan zou gaan hebben. Vanaf achteruit was hij het aanspeelpunt van Kockengen. Het was ook hij die Kockengen op een 1-0 voorsprong zette. Na het niet goed wegwerken van de bal door het centrale duo kon er te makkelijk worden gescoord.

De verdediging herpakte zich weer en Hertha ging op jacht naar de gelijkmaker. Voll verschalkte de verdediging en ging na een prima steekbal van Rehbach op snelheid alleen op de keeper af. Met 2 goals tegen Elinkwijk liet Voll al zien dat hij beschikt over scorend vermogen. Voll faalde ditmaal ook niet en schoof de bal beheerst langs de uitkomende keeper. Het stond weer gelijk. Kockengen werd nog een keer gevaarlijk, maar Martijn Zeldenrijk kon nog net zijn neef bij Kockengen van het scoren afhouden. Tot scoren kwam het niet meer in de eerste helft. De prima fluitende scheidsrechter floot voor rust. In de kleedkamer gaf John Dunsbergen en assistent trainer Sjaak ten Den aan dat er oplettender gehandeld moest worden en dat er meer voetbal ‘’gochme’’ getoond moest worden na spelhervattingen van de tegenstander. Het verval in de tweede helft was vorig seizoen vaak enorm en daar wil Hertha dit jaar zeker een grote vooruitgang in boeken.

Toch was het Kockengen die via aanvoerder Ronnie Hilhorst wist te scoren. Hertha stond weer achter. Na de tegengoal begon Hertha te spelen zoals er tijdens de rust was afgesproken. De rappe Mike Nusse was voor de lange Kockengen verdediger Wouter Berk een plaag. De snelle en behendige Nusse liet diverse malen zien om over een prima individuele actie te beschikken. Het was ook

aanvoerder Nusse die de 2-2 aantekende. Weer kwam de assist van Rehbach, die met zijn 17 lentes jong meer dan prima mee kon komen tegen de fysiek sterkere spelers van Kockengen. Van hem gaat Hertha dit seizoen en de komende jaren een hoop plezier beleven. Samen met de creatieve Weinreich werd er goed gecombineerd op het midden en veel gevaar gecreëerd.

De wedstrijd kantelde in de 70e minuut. Inmiddels was de prima spelende Jur Horsman gewisseld voor Tony van Veen. Met Horsman op de bank kreeg de verdediging van Hertha het steeds zwaarder, want de sterk spelende Thom Jansen maakte ook plaats voor routinier Ruben Versluis.

Kockengen had de laatste 20 minuten de grootste kansen. De prima keepende Wouter de Groot hield zich goed staande met een aantal knappe reddingen. Met de nodige kunst- en vliegwerk hield de rest van de verdediging van Hertha Kockegen op 2-2. Een prima resultaat tegen de derde klasser Kockegen. Volgens Hertha voorzitter Michel Klinkhamer zijn de verwachtingen dit jaar hoog gespannen. Hertha heeft zich enorm versterkt met jonge goede spelers en één met veel ervaring. Het zou mooi zijn als Hertha dit jaar een periodetitel kan winnen, aldus voorzitter Klinkhamer.

Voor de door Bar- en Eetcafé ’t Kruytvat gesponsorde Hertha start zaterdag a.s. de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vlug en Vaardig. De wedstrijd start om 14.30 uur op het sportpark de Molmhoek in Vinkeveen.

Naar het overzicht