Hertha JO13-1 pakt eerste overwinning

10 september 2017

Na een goede oefenwedstrijd tegen Argon (1-2 verlies) en een beker-oorwassing van Wasmeer (0-12), mocht de JO13-1 op zaterdag 9 september aan de slag tegen Zuidvogels. Zij hadden in hun eerste bekerwedstrijd ook flink verloren, dus de teams zouden zomaar eens goed gewaagd aan elkaar kunnen zijn.

Hertha's JO13-1 is een nogal jong team, met liefst acht eerstejaars spelers die dit seizoen voor het eerst op groot veld spelen. Ook komen de veertien spelers ook nog eens uit zes verschillende teams. Wennen aan elkaar, maar ook het grote veld is in de eerste weken vooral het belangrijkste. Zo wordt er dus ook nog druk gezocht naar waar spelers het beste uit de verf komen. Daarbij mistte Hertha verdediger Sander van Senten, die twee weken uit de roulatie is met een ringvinger-blessure.

Hertha startte tegen de roodgroenen uit Huizen daardoor voor het eerst met verdedigingsduo Luc van Dam en Lars van den Berg. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat zij dat goed samen konden, want vanuit de verdediging werd er goed en nauwkeurig opgebouwd. Het middenveld met Thijs Stroet, Tijn Eekhoudt en Jaydi Smit was goed aanspeelbaar en konden de aanvallers goed in stelling brengen. Na 8 minuten was het namelijk Tom Roumimper die goed doorkwam op rechts, een mooie voorzet afleverde aan Daan van Rossum. Met een handige kapbeweging schoot Daan de 1-0 binnen. Ook op links liep het lekker. Jaydi kreeg de bal na een goede individuele actie van Amine el Makrini, legde af op Tijn en die aarzelde geen seconde. Een mooie afstandsknal over de keeper zorgde voor een 2-0 ruststand.

Vlak na rust incasseerde keeper Rens van der Moolen jammer genoeg wel een vroege tegengoal, maar verder kwam Zuidvogels eigenlijk nooit gevaarlijk door. Dit kwam onder andere door het strakke verdedigingswerk van Tygo Woudstra en Jay Siebenheller op de flanken. Verder kreeg Hertha ook wat aanvallende impulsen door het inschuiven van Daroen Mauloed, die de plek van de hard gestreden Lars innam. Het duurde wel tot halverwege de tweede helft dat Hertha de score uitbreidde. Tygo troefde zijn tegenstander voor de zoveelste keer af en zag aanvoerder Alfie Irving vrij staan. Die gaf een mooie steekbal op Tom die dit keer zelf afrondde. Toen drie minuten later Tijn een penalty verzilverde, was de wedstrijd echt gedaan. In de laatste zeven minuten scoorde Hertha nog drie keer. Jaydi uit de kluts, Tijn in tweede instantie na een gekraakt schot en schoot Tom zijn tweede binnen na een mooie opening van Jay.

Volgende week speelt Hertha zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen Nederhorst.