MENU
 

Hertha J13/3 nu goed uit de startblokken na de valse tegen de sterke meiden uit Wilnis en winnen de Beker wedstrijd tegen Breukelen J13/3 met 0-5

08 september 2017

Alhoewel het team zonder Pepijn en Tinmmety moesten stellen werd dat goedgemaakt door de huurlingen uit de J13/2 t.w. Pepijn ,Calvin en Zakeria De laatste een bekende in het team als centrale man tussen aanval en verdediging en positie hem op het lijf geschreven…!!

Al gauw werd duidelijk dat het voor de mee gereisde ouders en leiding een interessante wedstrijd zou worden door de constante druk Hertha naar voren .! Het regende dan ook in de eerste 10 minuten van kansen en kon een treffer voor Hertha niet uitblijven.

De eerste treffer uit een screamitsch voor het doel van Breukelen en tenslotte slim getoucheerd door Mees die de bal achter de verwarde keper schoof uiteraard ook zeer verdiend…. maar de spanning werd er niet minder om. 

De Breukelaren waren zichtbaar aangeslagen en trachten zicht terug te vechten…maar stuitte steeds op her sterke blok achter gevormd door Jense .Ferre en Tom…..de ballen die door hun formatie hen rolde werden door de uitstekende keeper Jelmer geëlimineerd.

Het was Zakeria die de voorhoede van kansen voorzag door slimme pasklare voorzetten door de rammelde linies van Breukelen te geven waarvan een de hardwerkend Sem bereikte en alhoewel hij zijn eigen team al verdediger staat op gesteld bleek het een goaltjesdief pursang te zijn en bracht hij de 0-2 op zijn naam.

Hertha kreeg daardoor nog meer inspiratie en rook bloed en in plaats van op hun lauweren te rusten werd er een tandje bij gezet met resultaat, want het was weer Sem die aanval opgezet door spelverdeler weer afrondde met een super gave intikker ..0-2 Hiermede werd de rust ingegaan en was een motiverende donder speech door de bekwame leider Jorge niet nodig en tankte men slechts bij met schrale limonade rechtsreeks uit de kraan.

Hertha begon de tweede helft weer met dezelfde aanvalstechniek een breed veld en liet tot genoegen van de coach de bal het vele loopwerk doen waarvan de passen met geluk en techniek hun doel bereikte en het een lust was om naar te kijken…met daarbij de opgebouwde voorsprong de spelers ouders.. en leiding met vertrouwen in eigen kunnen ,druk op de tegenstander behielden!

Dit resulteerde in de tweede treffer van de zeer behendige Calvin met een knap schoot die de stand op fluweel bracht met 0-4
Maar debuut van Pepijn in zijn oude team was ook verrassend daar hij op zijn linksbuiten positie geregeld goed aanspeelbaar was zodoende helaas twee zeer doelrijpe onfortuinlijk miste maar een beter lot verdiende wel daardoor met loop acties het aanvalsspel breed hield.

Hoewel de Breukelaren met aanvallen zonder de nodige venijn opvijzelde was de onneembare vesting achter en tenslotte de uitblinkende keeper die zijn doel brandschoon hield.Ondertussen bleef de balvaste familie Al Hamood met Khalid en Zakeria het midden veld te baas waaruit weer een aanval ontstond wat
resulteerde in de derde treffer van goaltjesdief Sem die hiermee naar een plaats in jong Oranje onder de 15 solliciteerde..!

Deze verslaggever hoorde een van de ouders uit Breukelen zeer ontmoedigend zeggen dat is geen voetbalelftal maar een schutters vereniging..!!!

Verder een complement aan de voortreffelijke scheidsrechter..

Naar het overzicht