S.V. Hertha 1 legt het af tegen Sportief 1

22 april 2017

Geschreven door Tony Montana

Op een winderige middag (wellicht lag het aan al het bier en frituur) trad Hertha aan tegen Sportief. Het was voor sommige spelers een bijzondere wedstrijd, want in de Woerdense verlaat wonen wat vriendjes en vriendinnetjes van sommigen.#OMG #spannend! Het was dan ook een drukke middag vol sportiviteit en gezelligheid. Voor deze speciale gelegenheid kwam DJ de Jas vanaf 15:00 draaien.

S.V. Hertha begon zeer sterk aan deze wedstrijd. In de eerste 2 minuten kregen ze gelijk 2 corners, waarvan 1 gevaarlijk vanaf de 16 ingeschoten kon worden. Deze ging echter naar het veld erachter. Maar in de 5e minuut was het wel raak. Christaan van S.V. Hertha peerde hem weg van achteruit zoals hij dat zo goed kan. Deze bal viel over de verdediging van Sportief waarna Stefan hem na 1 keer te laten stuiteren hem vol op zijn slof nam. Hij trapte de bal als van Persie deed in zijn hoogtij dagen. Vanaf 20 meter vloog die in de verre hoek, keeper kansloos; 1-0. Vervolgens ging het wat op en neer. S.V. Hertha kwam goed weg na een blunder van doelman Kelvin, de bal werd namelijk op de lijn weggekopt. Vervolgens herpakte de keeper zich goed en verrichte een paar goede reddingen. Maar in de 37e minuut werd er toch gescoord door Sportief. Bij een corner kon er makkelijk worden ingekopt; 1-1. Vervolgens kwam er voor rust nog een kans voor Sportief. Een ware zondagschot werd afgevuurd, alleen was het wel zo’n zondagschot uit de kelderklasse. De bal belandde weer eens op een ander veld. De mannen gingen met een gelijkspel de kleedkamer in met een lekker kopje thee waaraan de helft zijn tong waarschijnlijk weer heeft verbrand.

Sportief kwam een stuk sterker de kleedkamer uit dan S.V. Hertha. Het was dan ook al in de 50e minuut raak. Er kon gemakkelijk vanaf randje 16 ingeschoten worden en de bal landde keurig in de hoek; 1-2. Vervolgens probeerde S.V. Hertha wat terug te doen, alleen werd een knap schot van Stefandinho geparreerd door de keeper. Vervolgens kon S.V. Hertha niet meer veel verrichten en was het geen schim meer van de 1e helft (Story of their season). In de 60e minuut viel dan ook de 1-3. Direct daarna werd er nog van 40 meter net overgeschoten door Sportief. Bij die actie struikelde de keeper zijn doel in en raakte geblesseerd. De jonge keeper Wouter mocht vervolgens debuteren in het eerste van S.V. Hertha. Ondanks een prima invalbeurt moest hij toch 1 keer de bal uit het net vissen. Door knullig balverlies van Jut en Jul kon er weer makkelijk gescoord worden; 1-4. In de laatste minuut, nadat de publiekslievelingen ‘Sexy Stan’ en ‘Boerlicious’ waren ingebracht, was er nog een mooie kans van de ervaren Jorg. De keeper van Sportief liet zich echter niet gek maken door de ervaren rot en pakte de bal. De wedstrijd eindigde gelukkig niet in mineur, want na afloop was de prachtige kantine van S.V. Hertha stampvol en ging DJ de Jas nog even los. Gelukkig werd hier meer losgegooid en gescoord door S.V. Hertha dan in de wedstrijd en werd het nog een prachtige zaterdag.