MENU
 

HERTHA JO13-4 vecht doelgericht naar het kampioenschap en verslaat BENSCHOP JO-3 met 0-10

20 maart 2017

Met het lawaai van de wekker in de oren en nog slaap in ogen ging het team om 7.30 zonder helaas Silvijn en Dylan beide nog geblesseerd en daarom met Sam en Jonas in de gelederen op weg naar Benschop waarvan al eerder thuis met 5-0 werd gewonnen..!
Mede daardoor was de stemming optimistisch en gemotiveerd te knokken voor een mogelijk kampioenschap..!

Deze belangrijke instelling werd ook gelijk in de openingsfase duidelijk op de echte grasmat aldaar er was veel beweging in het team met een snelle balcirculatie naar voren en dat betaalde zich na 3 min. al uit door een mooie afronding op doel door Sam Annema weleens waar klein van postuur maar groots in zijn daden 0-1 !!

Mede door die lekkere goal ging Hertha door met dezelfde instelling en meer ontspannen in de aanval met blijvende snelle bal circulatie totdat de bal op de schoen van schietvaardige Alex kwam welke daarmee de stand bij 6 min. al op 0-2 kwam..!
Daarna werd het voor het doel van de thuisclub een sfeer die bij schuttersvereniging niet zou misstaan…Ravi net naast de roos daarna Ferre net over en een tegen de lat en een door hem een boogbal op een haar naast…maar ja bijna ..en naast kan je niet mee thuis komen..!

Het was gastspeler en aanval leider Jonas die gezien het optunische spel de verdiende score na 14 min. verhoogde met een droog hard schot en daarmee de best goede keeper passeerde 0-3..!

Opvallend was het spel van Ferre nu klaarwakker over het hele veld zwervend naar de bal en balbezit en zoekend naar een treffer daarbij ook oog voor de vrijstaande Zakeria die met een mooi schot bijna hiermede keeper passeerde.

Een zeer opmerkelijke tactische wissel van de geniale leider was om de allrounder Zakeria na de rust in het doel (gebied)te zetten en de verkleumde werkloze Timmety in de voorste linie te plaatsen met deze opzet subliem maakte toen deze tweemaal wist te scoren …maar Zakeria overtroefde deze omzetting glansrijk door eveneens door uit een dribbel over de hele lengte van het veld een voorzet van Tom perfect af te ronden en daarna nog een uit een strafschop te benutten op een zeer fraaie wijze die men zelfs in de eredivisie zelden te ziet..!

Een evenzeer opmerkelijke prestatie werd door Jense geleverd…wist hij zich al als pure verdediger manifesteren maar vandaag ook als scorende buitenspeler en maakte hij in deze wedstrijd zijn eerste maar ook zijn tweede goal met een allure die alleen aan Johan Cruyff kon worden toe geschreven en kreeg Jense van de leider gelijk een publiek wissel bij dat historische moment.

Zoals reeds gezegd het bijzondere van het team is dat men gedreven blijft voetballen tot het einde met daadkracht daar als bewijs de talentvolle Sam voor het team in de laatste minuut een rondje patat frites veilig stelde ( bij 10 goals verschil bij winst) bij aankomst in eigen clubhuis weleens waar..!

Naar het overzicht