Hertha JO10-1 vervolgt zegereeks

20 maart 2017

Na de goede overwinning van vorige week zaterdag moest Hertha JO10-1 afgelopen zaterdag naar Aalsmeer om daar tegen de plaatselijke JO10-2 te spelen.

Tegen deze tegenstander was reeds 2 keer eerder dit seizoen gespeeld en 2 keer werd er nipt met 1 doelpunt verschil gewonnen, kortom de Herthanen werden vooraf door trainer/ coach Toine op scherp gezet er vooral niet te makkelijk over te denken en scherp te beginnen.

Na een goede warming up floot de scheidsrechter, iets na kwart voor negen voor het begin van de wedstrijd. De Herthanen gingen met de wind in de rug er meteen vol tegenaan, al snel resulterend in kansjes voor Kick en Raslen die het vizier nog niet op scherp hadden staan.

Na 6 minuten mocht Thiago een corner nemen. Hij legde de bal neer bij de 2e paal waar de goed inlopende Kick ineens de bal in het doel wist te schieten: 0-1.

Hertha ging goed door met aanvallen opzetten, maar veelal was het tempo te laag of de passing te onzuiver om gevaarlijk te worden.

Na 10 minuten volgde een goede aanval over links waar Thiago, via een goede pass, Raslen in staat stelde de 0-2 in de touwen te schieten.

Alsof de wedstijd al binnen was, ging Hertha minder spelen, daardoor kon Aalsmeer ook af en toe aan een aanval denken, zonder overigens gevaarlijk te worden, want de verdedigers Mats, Julian, Quin en Loek stonden wederom op hun post.

Na 17 minuten schoot Thiago van afstand op doel, de keeper verwerkte de bal half en Raslen was er als de kippen bij om te scoren; 0-3. Rust.

In de rust werden de mannen op scherp gezet en werd afgesproken vooral goed, lekker en scherper te gaan voetballen.

De tweede helft kenmerkte zich door mooie aanvallen en dito positiespel van de jonge Hertha mannen, die veelvuldig van positie wisselend de ene na de andere mooie aanval op de mat legde.

Hertha had echter veel kansen nodig om tot scoren te komen, anders was de uiteindelijke uitslag waarschijnlijk veel hoger uitgevallen.

Kick zorgde na een mooie aanval over links voor de 0-4. Na een hele mooie aanval opgebouwd vanaf keeper Mike over 3-4 schijven speelde Bram spits Thiago aan, die de opgekomen Mats vrij zag staan, die daarna met een eenvoudige schuiver de 0-5 scoorde. Het slotakkoord was voor Kick die met een krachtige schuiver de 0-6 eindstand op de borden zette.

Al met al weer een goede en mooie overwinning van de jonge Hertha mannen.

Volgende week wederom een uitwedstrijd op het programma tegen RKDES in Kudelstaart.