MENU
 

Hertha MO13-2 verstevigd koppositie!

13 maart 2017

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van Hertha MO13-2 thuis hun derde wedstrijd na de winterstop. Na twee eerdere winstpartijen moest vandaag afgerekend worden met ’t Gooi.

Hertha was vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Het duurde daarom ook niet lang voordat het eerste verdiende doelpunt viel. Het was Lotte de Jong die op aangeven van Fenna de bal simpel binnen tikte. Daarna een grote kans voor de spits Jessica die een open scoringskans aan haar voorbij liet gaan. Ook ’t Gooi kwam er af en toe snel uit maar alle aanvallen werden prima afgestopt door de verdedigers June, Nienke, Noa, Alyssa en keepster Manon. De 2-0 hing in de lucht! Lotte de Jong verzuimde de verdiende 2-0 te maken, door te missen oog in oog met de keepster. Ook de verschillende hoekschoppen leidden niet tot het gewenste resultaat. Sterker nog ’t Gooi kwam er steeds sterker uit en het koste Hertha veel moeite de bal uit de verdediging te krijgen.

Na rust zagen we een feller en nog sterker Hertha uit de kleedkamer komen. Uit de zoveelste corner, nu door Annebel voorgeschoten, scoorde Sophie de dik verdiende voorsprong van 2-0. ’t Gooi kwam nog even terug. Uit een van de weinige uitbraken scoorde ’t Gooi 2-1. Even leek het nog spannend te worden. Fenna scoorde een prachtig doelpunt maar dit werd afgekeurd vanwege een eerdere buitenspel situatie. Het werd uiteindelijk toch nog 3-1. Opnieuw uit een corner scoorde Lotte de Jong en daarmee bepaalde ze ook de eindstand. Hertha MO13-2 gaat nu alleen aan kop met 9 punten uit drie wedstrijden. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen CSW Wilnis. Spannend dus.

 

Naar het overzicht