Hertha MO13-2 pakt drie zwaar bevochten punten

20 februari 2017

Afgelopen zaterdag 18 februari speelden de meiden onder de 13 hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Wasmeer. De wedstrijd begon om 09.15 uur op een vernieuwd sportpark met kantine aan de rand van Hilversum. Indy was niet aanwezig.

Met een vernieuwde opstelling gingen de Hertha meiden met aanvoerdster Emma van start. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd waardoor het spannend bleef. Hertha speelde wat rommelig en had moeite de bal rond te spelen waardoor de echte kansen uit bleven. Met Annebel op het middenveld was er wel meer stootkracht naar voren. Voor rust kwam Wasmeer toch nog op voorsprong door een mooie solo 1-0. Mede door enkele mooie reddingen van keepster Manon bleef de ruststand ook 1-0.

Nadat de meiden positief werden toegesproken door hun coach Frank, die meer strijd en werklust wilde zien, zagen we een heel ander Hertha team. Er werd feller gespeeld, wat ook meteen resulteerde in kansen. Annebel scoorde de 1-1 met een prachtig afstandschot. Dit werd uitbundig gevierd door de meiden. Nog geen vijf minuten later maakte Emma de 1-2 en dat was zeker niet onverdiend. Fenna had daarvoor al een mooie kans laten liggen. Toch deed Wasmeer wat terug. Het was weer hun snelle spits die de verdediging eruit liep: 2-2. Aan de andere kant ging Jessica op aangeven van Annebel alleen op doel af. Zij wilde de bal afleggen op Emma die buitenspel liep. Daarna een prachtige solo van Lotte de Jong die even te ver doorliep waardoor ze niet meer kon uithalen. Wat een spanning… Uiteindelijk kreeg Lotte de Jong weer een kans en die was wel raak: 2-3. Met nog tien minuten op de klok zorgde Lotte van Eenennaam voor de veilige marge van 2-4 door de bal prachtig achter de keepster te schieten. Even werd het nog spannend toen Wasmeer nog 3-4 maakte, maar gelukkig gingen de punten mee naar Vinkeveen. Woensdagavond spelen de dames thuis tegen Breukelen om 19.00 uur. Bij winst pakken ze de koppositie in de 3e klasse meiden onder de 13.