Hertha O10-1 pakt de draad weer op na de winterstop!

30 januari 2017

Zaterdag 28 januari speelde het team van Hertha O10-1 na 8 weken eindelijk weer eens een officiële wedstrijd. Dit keer tegen Eemdijk JO10-1 uit Bunschoten–Spakenburg. De laatste 2 wedstrijden voor de winsterstop werden gewonnen en dit wilde de spelers van Hertha graag voortzetten. Met 4 goals in de eerste helft had Raslén Hedhili een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 14-0 overwinning

Vanaf het moment dat de scheidsrechter gefloten heeft gaat Hertha vol aan de bak. Deze vliegende start resulteert in de eerste minuut al direct in een doelpunt uit de kluts die door Raslén wordt binnengetikt. Een soortgelijk situatie ontstaat kort erna als Hertha een corner krijgt. Weer is het wat gerommel voor de goal waarna het weer Raslén is die de bal achter de keeper werkt. Hertha heeft de smaak te pakken en gaat door. Bram neemt de bal vol op zijn slof en ziet de keeper de bal naast tikken. Raslén past de bal vanuit het midden naar Mats die over rechts oploopt. Mats zet voor en Thiago mist de bal net. Vanuit de counter is het Eemdijk die alleen op keeper Mike af kan gaan. Mike is scherp en houdt zijn doel schoon. Diverse aanvallen volgen, maar de bal wil er maar niet in. Kick schiet op de keeper, Quin schiet naast en Mats schiet over. In de 16e minuut is het eindelijk wel raak. Julian staat op scherp en tikt vanuit een corner de 3-0 binnen. Kick die rechts voor staat speelt zijn tegenstander uit en zet voor op Raslén die zijn 3e van de dag maakt. In de 19e minuut speelt Mike de bal naar voren. Via goed samenspel is het Quin die de bal eenvoudig langs de keeper schuift. 5-0. Loek die haalt 4 minuten voor rust hard uit. De keeper pareert het schot waarna Thiago de bal voor zijn voeten krijgt en schiet. Een speler van Eemdijk die op de doellijn staat stop de bal door deze tussen de benen te klemmen. Vertwijfelt staat iedereen te kijken. Raslén is zo slim en tikt de bal tussen de benen vandaan en het is 6-0. Vlak voor rust is het dan toch nog Loek die via een assist van Raslén ook een goal mee pikt. Zo wordt een ruststand bereikt van 7-0.

De jongens van Hertha hebben er zin in en gaan de tweede helft door waar ze de eerste zijn geëindigd. Namelijk veel aanvallen en scoren. Direct vanaf het fluitsignaal krijgt Kick de bal op rechts. Zijn voorzet wordt cool afgemaakt door Thiago. De 3e minuut krijgt Hertha een corner. Thiago zet deze hoog voor. Raslén krijgt de bal en schiet schuin in de linker hoek. Na 7 minuten worden de dubbele cijfers gehaald. Quin speelt de bal naar Julian op links. Die loopt op, speelt naar Thiago en die scoort zijn 2e van de dag. Het is 10-0.

Hertha speelt vrolijk verder en blijft kansen creëren. De scherpte is wel minder en daardoor duurt het even voor er weer wordt gescoord. Kick krijgt na 12 minuten de bal voor zijn voeten en hij schopt de bal hard tegen het net. 11-0. In de 17e minuut is het Mats die ook zijn goaltje meepikt. De assist voor deze goal komt op naam van Thiago. Raslén die een fijne dag had onderschept de bal en geeft een snelle pass naar Thiago die de 13-0 maakt. In de laatste minuut wordt het slotakkoord wederom door Thiago bepaald. Bram schiet vanaf een meter of 15. De keeper weet deze nog te keren. Raslén schiet daarna op de paal en zo beland de bal voor de voeten van Thiago. De eindstand van 14-0 staat op het bord.

De Herthanen hebben een goede wedstrijd gespeeld en de opdracht die ze van te voren hebben gekregen goed uitgevoerd. Het 2e deel van de competitie zit er nu op. De komende weken speelt Hertha nog diverse oefenwedstrijden waarna half februari de 3e competitieronde van start zal gaan.