Voetbalvoorstelling van kampioen Hertha JO13-1

05 december 2016

Na de verassende nederlaag van concurrent CSW vorige week, was Hertha JO13-1 al de kampioen van de 2e klasse 07, maar was het nog niet klaar met voetballen. Hoofddorp kwam nog op bezoek, voor wat eigenlijk 'de kampioenswedstrijd' was voor de mannen van Schildersbedrijf van Asselen. Met een volledig fitte selectie trad Hertha aan en in opstellingen waar de mannen het beste renderen. Zonder druk, want het kampioenschap was binnen, maar wel van plan om de sterkste wedstrijd tot nu toe op de mat te leggen.

Bliksemstart
Onder leiding van de sterke scheidsrechter Paul Postma, werd de wedstrijd gestart en was er sprake van een absolute bliksemstart van Vinkeveense zijde. In de derde minuut wist Daan Plevier voor de zoveelste keer dit seizoen prima linksbuiten Jay Overdijk in stelling te brengen, die een mooie strakke voorzet voor de Hoofddorpse goal afleverde. Deze werd door midmid Mees van Zijtveld gepromoveerd tot één van de mooiste goals dit seizoen. De linksbenige Mees volleerde zo de bal met binnenkant voet onhoudbaar in de kruising. De toon was gezet: geen kans geven aan Hoofddorp dat lang bovenin meedraaide in de competitie. Ontketend gingen de Herthanen verder, met een verzorgd positiespel en een ijzersterke defensie. Mats Klinkhamer, "de Sanders" van Senten en de Vries samen met Tijn Eekhoudt en keeper Andy Theijsmeijer zorgden niet alleen dat de aanvallers van Hoofddorp geen kans kregen om gevaarlijk te worden, maar waren ook de mannen die elke aanval van Hertha inleidden. Na zes minuten kreeg Hertha een corner, genomen door Daan en ingekopt door Mats, maar scheidsrechter Postma had al gefloten voor wat duw-en-trekwerk voor de goal van beide kanten. Daan mocht in de herhaling en Mats wist, nog fraaier dan de afgekeurde eerste keer, in tweede instantie de bal weer binnen te koppen. Binnen 10 minuten was het Mees die de wedstrijd al in een vroeg stadium wist te beslissen. Daan stuurde Mees diep, omspeelde de keeper en wist net voor de inglijdende verdediger van Hoofddorp de bal binnen te schieten voor 3-0.

Teambelang
Maar de drie goals vonden de Herthanen nog niet voldoende, want in de 19e minuut wist Mats, combinerend met Michel Passet, de zestienmeter in te komen. De afgemeten voorzet van Mats kwam bij spits Niels Schoonderbeek terecht en de goalgetter van beroep tikte bij de tweede paal de 4-0 binnen. Na 20 minuten wordt er gewisseld en daarmee is meteen ook de kracht van Hertha genoemd: de breedte van de selectie is enorm en alle 14 spelers werken keihard voor het teambelang. Invallers Nick Verweij, Hein Otting (tevens aanvoerder) en Cayden Hoekman komen het veld in en de Herthanen gaan rustig door met de bal spelen naar iemand in een wit t-shirt. Aan de afronding ontbrak het in de laatste 10 minuten, maar het positiespel was nog steeds erg verzorgd. Na de rust zakte de wedstrijd iets in, kwam Hoofddorp er nog enkele keren goed uit in de tegenaanval, maar was het telkens keeper Andy die sterk zijn doel schoon hield. De eindstand van 5-0 werd op het bord gezet door Kyan van Galen. Nick stuurde Jay diep weg en die legde oog in oog met de keeper netjes opzij naar Kyan die simpel kon binnentikken in een open goal. Na het fluitsignaal waren er bloemen en patat van de club, wat lekkers van de eerdergenoemde en aanwezige shirtsponsor, bekers van sponsor Student Experience en kampioensshirts van Evert Berkelaar en kon het kampioensfeest gaan beginnen.

Met de complimenten van de Hoofddorp-coach in de zak gaan de Herthanen de winterstop in. Na de winterstop staat een sterke competitie te wachten met mede-kampioenen en teams die een tweede plek wisten te behalen in andere tweede klasses. Een mooie uitdaging, maar eerst genieten van een welverdiende rust.