JO13-1 oefent zich naar winst tegen eersteklasser Ouderkerk

21 november 2016

Na de zwaarbevochten winstpartij tegen concurrent DSS, kon er zaterdag 19 november ontspannen geoefend worden tegen Ouderkerk JO13-1. Een eersteklasser van een grote vereniging, dus het was duidelijk dat de mannen van Schildersbedrijf van Asselen wel aan de bak konden. Onder leiding van scheidsrechter Martijn van der Horst werd er afgetrapt met een straffe wind over Sportpark de Molmhoek. Sander de Vries is op de weg terug van een heupblessure. Hij trainde deze week wel mee, maar heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer in de thuiswedstrijd tegen BSM volgende week.

Aanvoerder/keeper Andy Theijsmeijer won de toss waardoor het plannetje van Ouderkerk om met de wind in de rug te beginnen in de kiem werd gesmoord. In een oefenwedstrijd is het de uitgelezen kans om jongens op andere plekken neer te zetten dan gebruikelijk, wat ook door de Herthanen werd gedaan. Zodoende bestond het verdedigingsduo uit Nick Verweij en Daan Plevier en schoof Mats Klinkhamer door naar de midmid-positie. De eerste 5 minuten waren wat moeizaam van Vinkeveense kant. De wind maakte voetbal lastig, ook wanneer deze in de rug stond. De aanvoerster, ja u leest het goed "ster" en ze was absoluut de beste speler van Ouderkerk, en vele andere spelers kregen teveel ruimte om te doen wat ze wouden. Naarmate de eerste helft vorderde, zette Hertha meer druk op de tegenstander. Kyan van Galen pakte bijvoorbeeld de bal goed af van de Ouderkerkse linksback rond de eigen zestienmeter, maar leek overdonderd door de grote mogelijkheid die hem ineens ten deel viel. Vlak daarna moest keeper Andy nog wel handelend optreden op de eerste grote kans van de Ouderkerkers. Na twaalf minuten was het wel Hertha dat de voorsprong nam. Rechtsback Sander van Senten onderschepte goed de bal en wist de bal bij Michel Passet te krijgen. Op een diepe bal van de middenvelder op spits Niels Schoonderbeek kwam de keeper van Ouderkerk ver uit zijn goal, raakte de bal niet goed en voor open goal maakte Kyan zijn eerdere kans meer dan goed. Van ver wist hij de bal in een leeg doel te krijgen. In het tweede gedeelte van de eerste helft was het steeds vaker Hertha dat de boventoon voerde. Vooral de snelle Jay Overdijk, Hein Otting en Mees van Zijtveld waren een plaag voor de verdediging.

Met een 1-0 voorsprong gingen de Herthanen de rust in, wetende dat de wind nu in het nadeel ging staan in de tweede helft. Ondanks het feit dat Ouderkerk meer balbezit had, hielden de Herthanen redelijk makkelijk stand. Ook onder druk was de verdediging met Sander, Nick, Daan en Mees beter dan de tegenpartij, alleen werd de voortzetting wat onrustiger. Ballen werden vaak zonder gedachte naar voren geschoten, iets wat de kwaliteit van het spel absoluut niet ten goede kwam. Van achter uit werd later wel vaker de voetballende oplossing gekozen, waardoor midmid Tijn Eekhoudt ook meer het spel kon gaan verdelen. Na een mooie combinatie van Cayden Hoekman met Tijn, werd Niels in de diepte weggestuurd met een mooie steekpass. Hij had Hein naast hem om de bal binnen te tikken, maar besloot voor eigen succes te gaan welke knap werd gestopt door de Ouderkerkse keeper. Hein promoveerde de rebound nog heel knap bijna tot een goal, maar deze raakte de paal. Heel zuur was het dat uit de daaropvolgende counter de rechtsbuiten van Ouderkerk fraai de 1-1 binnenschoot. Na een stevige overtreding op Hein moest hij jammer genoeg gewisseld worden met een blessure. Bij de daaropvolgende vrije trap werd de Vinkeveense luchtmacht in vol ornaat naar voren gebracht. De "kleinere" Sander, Tijn en Cayden gingen de aanvallers dekken en Mats, Michel en Niels stonden klaar om een hoge voorzet van Daan te gaan voorzien van een kopbal. Niets was minder waar, enigszins ingefluisterd van de zijkant (thanks Dobias!) legde Daan halfhoog de bal neer rond de penaltystip en een Mats/Michel samenwerking kreeg de bal uiteindelijk in de goal. Ingefluisterd of niet, de traptechniek die Daan bezit is dus van dermate kwaliteit dat hij die bal 'gewoon' eventjes perfect en onverdedigbaar voor de goal krijgt. Een assist die zijn uitstekende wedstrijd op een nieuwe plek bekroonde.

Zodoende werd de wedstrijd een 2-1 overwinning voor de Vinkeveners en gaan ze met veel vertrouwen de slotfase van de competitie in. De thuiswedstrijden de komende twee zaterdagen tegen BSM en Hoofddorp zijn de enige hordes nog op weg naar een knap kampioenschap. Beide wedstrijden zijn om 10.30 op Sportpark de Molmhoek. Komt dat zien!