Hertha JO13-1 zet achterstand om in belangrijke winst op DSS

13 november 2016

De strijd om het kampioenschap is nog steeds erg spannend. CSW JO13-1 gaat aan kop met twee punten voorsprong op Hertha JO13-1, maar de Wilnissers hebben één wedstrijd meer gespeeld. Zaak voor Hertha om de laatste drie wedstrijden te winnen om zeker te zijn van de eerste plek. Zaterdag 12 november was, op papier, de lastigste van de drie horden: de uitwedstrijd bij het Haarlemse DSS dat op een derde plek staat.

Om 10.30 klonk het beginsignaal van de uitstekende scheidsrechter Vincent de Roos. Bij Hertha begon Cayden Hoekman in de basis, voor het eerst na zijn enkelblessure. Sander de Vries is nog geblesseerd aan zijn heup. De strijders van Schildersbedrijf van Asselen begonnen sterk aan de wedstrijd. Een uitstekend spelende Daan Plevier, met nieuwe schoenen, wist met mooie passjes vaak de snelle Jay Overdijk te bereiken, wat voor veel gevaar zorgde. De 4-4-2-opstelling van DSS werd gemakkelijk omzeild door centrale verdediger Tijn Eekhoudt naast midmid Mees van Zijtveld te laten spelen. Nick Verweij, Mats Klinkhamer en Sander van Senten zouden de twee spitsen in de gaten houden. Één van de twee spitsen was de grote, snelle, sterke Denzel, die voor praktisch al het aanvallende Haarlemse gevaar zorgde. De Vinkeveners combineerde gemakkelijk, maar omzetten in grote kansen gebeurde nog niet echt, op een schot van Kyan van Galen en een vrije trap van Mats na. De eerste kans van DSS was direct raakt, toen de gevaarlijke Denzel doorkwam en via een Vinkeveense voet belandde de bal zo bij een meegelopen aanvaller die gemakkelijk de 1-0 kon maken tegen een kansloze Andy Theijsmeijer. Een flinke domper, want Hertha was duidelijk beter. Na de wissels in de twintigste minuut kwam de snelle Hein Otting tegen de gevaarlijke Denzel te spelen en daarmee werd hij automatisch minder gevaarlijk.

In de rust moest jammer genoeg Daan met blaren, vanwege die nieuwe schoenen, gewisseld worden. Het plan voor de tweede helft was duidelijk: iets minder gehaast voor de goal en gewoon erin blijven geloven dat de overwinning nog mogelijk is. En die gedachte werd na vijf minuten al bevestigd door de gelijkmaker. Spits Niels Schoonderbeek maakte het veld in de tweede helft goed groot door diep te spelen. Hij ontving de bal van Michel Passet, draaide goed weg en stuurde Cayden diep. Die omspeelde de uitgekomen keeper en wist vanuit een onmogelijke hoek aan de zijkant van de zestienmeter de bal binnen te schieten. De ontlading was groot, maar dat viel in het niet bij de ontlading van de 1-2. Na een ingooi va Michel, draaide Nick goed weg tussen drie man en wist Niels te bereiken die in de korte hoek binnen schoot. DSS gooide daarna alles op de aanval, met drie en later zelfs vier spitsen. De Vinkeveners kwamen echter nauwelijks echt in de problemen, mede door sterk verdedigen van Tijn, Mats, Hein en Sander. Na het eindsignaal van de scheids barstte de vreugde los, kwamen de frustraties naar boven bij DSS, maar de mocht de Vinkeveense pret niet drukken.

19 november oefenen de Herthanen tegen eersteklasser Ouderkerk, om klaar te zijn voor de laatste wedstrijden thuis tegen BSM en Hoofddorp.