MENU
 

Zaterdag 5 november SCH'44 O15-1 - Hertha O15-1

10 november 2016

Voor de jongens uit Vinkenveen stond er een lastige uitwedstrijd op het programma. Uit naar Harmelen, tegen SCH'44 een ploeg die op papier boven ons staat en nog geen wedstrijd had verloren. Zou daar dan vandaag verandering in komen? Het vertrek vanaf Hertha stond gepland om 10:45 uur. Aan belangstelling van ouders die mee gingen geen gebrek, top. Altijd lekker zoveel supporters mee naar een uitwedstrijd. Ondanks dat moesten we toch een teleurstelling incasseren, onze vaste grensrechter Richard kon helaas niet mee. Aangekomen in Harmelen kregen wij tot onze verbazing een kleedkamer aangewezen die wij met onze 16 jongens ook nog eens moesten delen. De dag van coach Dobias kon direct al niet meer stuk. Tijdens de warming up pakten donkere wolken zich samen boven sportpark Bijleveld. Was dit een voorteken voor het lot wat ons te wachten stond? Na de wedstrijdbespreking in de kleedkamer van leider Duncan en trainer Dobias konden de mannen aan de wedstrijd beginnen. Het initiatief ging in het begin uit naar de thuisclub die al vroeg druk zette op de helft van Hertha. De Herthanen van O15-1 hebben daar toch wat meer moeite mee als een tegenstander zo speelt. Een eerste domper kreeg Hertha na 10 minuten voetbal te verwerken: Vigo Perotti moest het veld verlaten, toch niet helemaal fit, zeg maar gewoon ziek. Max Compier kwam in zijn plaats waardoor Daan de Boer doorschoof naar de rechtshalf positie. Geen slechte verschuiving als je van uit je nieuwe positie direct de 0-1 binnen schiet. Heerlijk begin! Hertha was ingespeeld, het was Hertha wat meer de wedstrijd ging dicteren. We waren soms in onze ogen te lief we keken te veel naar de scheidsrechter. Thuisclub SCH'44 deed dat beter en slimmer, gewoon de bal pakken en ingooien of gewoon zeggen dat het een cornerbal was. Daar kunnen we als groep nog stappen in maken. Met 0-1 de rust in na wat kleine omzettingen en tactiek uitleg gingen we weer het veld op, nu met de wind in de rug, waar het al vrij snel 1-1 werd. Even een moment van

onoplettendheid in het centrum van Hertha werd direct feilloos afgestraft, 1-1. Na weer een mislukte aanval van SCH'44, kreeg Max Compier de bal van keeper Kay te Beest, hij dribbelde met de bal over rechts tot net over de middellijn, dacht niet na en schoot met de wind in de rug op het doel, en daardoor vloog de bal over de keeper in het doel, 1-2. Wat een doelpunt, zo mooi zie je niet veel meer op de velden, top man. Na een mooie bal van achteruit, van Tibor Bregman kwam Daan de Boer weer oog in oog met de keeper, dat kunstje kan je aan Daan wel overlaten, kiezelhard schoot hij het leer binnen, 1-3 .Op dat moment was de thuis club even de weg kwijt. Maar al snel had de trainer van SCH'44 iets verzonnen, een verschuiving binnen zijn team, hij ging 1 op 1 spelen achterin en een extra spits er bij waarop Hertha ook reageert door om te schakelen naar een 4-4-2 opstelling. Het slot akkoord was voor Jim Balte. Een vrije trap op de rand van de 16 meter een beetje links daarvan, krult Jim de de bal over het muurtje zo de rechter bovenhoek in. Ook dit doelpunt is een juweeltje, waardoor de stand op 1-4 komt, top Jim. Over de penalty die wij nog tegen krijgen hebben we het maar niet, maar dat was er eentje in de categorie: 100% een strafschop, toch Daan.....daarmee kwam eindstand op 2-4.

Complimenten voor het hele team. Er winnen niet veel teams bij SCH'44. Wij deze middag wel en hoe! Top gespeeld. De meegereisde ouders/supporters kregen een mooie wedstrijd te zien, met zeer fraaie doelpunten. We hebben we er hard voor gewerkt mannen top!

We willen alle ouders bedanken voor hun support, in het bijzonder onze grensrechter, Jeroen de Boer

Zaterdag 12 november spelen we in en tegen Aalsmeer O15-1. Tijdstip: 12:00 uur.

Naar het overzicht