Hertha JO13-1 stijgt naar 2e plaats na winst op Zwanenburg

07 november 2016

De spanning is echt om te snijden in de 2e Klasse 07 en naarmate december nadert, worden de punten belangrijker. Hertha pakte afgelopen week de derde plaats in de competitie, nadat Hoofddorp verloor van directe concurrent DSS. Koploper CSW, met een wedstrijd meer gespeeld, blijft winnen, Hertha blijft op het vinkentouw ook winnen en ook DSS laat weinig liggen. En dat met een spannende competitieronde voor de boeg, waarin CSW het opnam tegen Hoofddorp, DSS stadsgenoot Koninklijke HFC tegenkwam, en Hertha thuis aantrad tegen 'best of the rest' Zwanenburg. Zwanenburg neemt een keurige vijfde plek in in de competitie en is de laatste week gewoon goed op dreef.

Hertha trad aan zonder Sander de Vries, die is nog herstellende van een heupblessure. Positief nieuws uit de ziekenboeg is dat Cayden Hoekman na een slepende enkelblessure weer aan het voetballen is. Hij maakte zijn eerste minuten bij JO13-2, waardoor Dennis Bröker inviel bij JO13-1. Hertha begon sterk aan de wedstrijd die onder leiding stond van een prima fluitende Sten de Lange. De bal ging makkelijk van voet tot voet, de mannen van Schildersbedrijf van Asselen strooiden met driehoekjes en vlotte combinaties. Na een kwartier werd het goede voetbal eindelijk uitgedrukt in doelpunten. Rechtsbuiten Kyan van Galen werd weggestuurd en zag de uitstekend spelende Michel Passet volkomen vrij de zestienmeter binnen lopen Michel en die schoot goed in de verre hoek de 1-0 binnen. Nog geen vier minuten later verdubbelde de Herthanen de voorsprong. Een keurig opgezette aanval door Michel, die mooi combineerde met aanvoerder Mees van Zijtveld. Mees wist Daan Plevier te bereiken en aan de rand van de zestien is Daan gewoon levensgevaarlijk. Met een ferme knal was het 2-0 en leek Hertha op rozen. Desalniettemin kwam Zwanenburg terug tot 2-1 door een goal uit een corner en had het vlak voor rust ook nog de gelijkmaker op de schoen. De uitstekende keepende Andy Theijsmeijer hield de Herthanen verder op de been.

Na rust was er een enigszins rommelige fase, zeker op het middenveld. Gelukkig hielden verdedigers Sander van Senten, Mats Klinkhamer, Nick Verweij en Tijn Eekhoudt de aanvallen zo ver mogelijk van de goal. Hertha kwam met 20 minuten te gaan weer beter in het spel, buitenspelers Jay Overdijk en Kyan hielden het veld breder, spits Niels Schoonderbeek wist goed de ruimte achter de verdedigers te benutten en zo kwam er meer ruimte voor de andere Herthanen. Waaronder Mees, die goed bediend werd door Michel en na een keurige solo de bal strak in de kruising schoot. 3-1, wedstrijd gedaan en verder rustig uitvoetballen. Daar had, inmiddels rechtsbuiten, Hein Otting geen boodschap aan. Bijgenaamd 'Witte Raaf' was de vlugge Hein de verdediging vaak te snel af en zorgde voor een hoop gevaar en stond hij aan de basis van de 4-1. Na een afgeslagen aanval wist de kleine Hein met een nauwkeurig passje de scherpe Niels te bereiken, die keurig wegdraaide en de eindstand op het scorebord schoot.

Hoofddorp haakte definitief af na een nederlaag tegen CSW, DSS verloor de derby van HFC. Voor Hertha blijft de opdracht hetzelfde: elke wedstrijd winnen en dan is het kampioenschap daar. De belangrijkste horde is volgende in Haarlem, waar DSS de volgende tegenstander moet zijn die aan de Vinkeveense zegekar gebonden moet worden.