Argon’s limonadedrank doet Hertha JO10-1 de das om

31 oktober 2016

Zonovergoten, dauw op het echte gras van Argon, 9 topspelertjes van Hertha. Diverse ingrediënten om de talentjes van Argon voetballes te geven.

Stipt om 11.00 uur waren we helemaal warm en om 11.05 klonk het beginsignaal. Meteen bleek dat Hertha zijn goede wil toonde en de ene na de andere combinatie spatte van het niet gemaaide grasveld af.

Raslen legde de bal keurig terug op Kick die met een mooi afstandsschot de keeper wilde verschalken. De bal bleek te glad te zijn voor de keeper die deze dus niet kon houden en Thiago de kans gaf om ‘simpel’ in te tikken. 0-1. Je moet maar op de goede plek staan!

Daarna werd het spel iets minder en dat gaf Argon kans om hun uiterst bekwame spits in stelling te brengen. Van een 0-1 voorsprong was het in 3 minuten tijd 3-1 en pakten donkere wolken zich samen. Maar deze wolken kwamen letterlijk uit de richting van Uithoorn en bleef het zicht goed voor Hertha. Hertha had zelfs het betere van het combinatiespel en vanuit een inworp werd Raslen aangespeeld die keurig het overzicht bewaarde en rustig de bal op Julian legde. De loopactie was al gestart door Mats en Julian beloonde deze loopactie met een schitterende passing. Spelletje 1x raken, dat wordt bij Hertha graag gezien! Mats nam de dieptepass met gepaste belangstelling aan en gaf de goed meegelopen Thiago de kans om zijn 2e van de wedstrijd te maken. 3-2 en Hertha was zomaar weer terug in de wedstrijd.

Individueel moest Hertha toch steeds vaker Argon’s spits laten gaan en de 4-2 werd even later gemaakt. Dat was een teleurstelling maar net voor rust had Hertha de aansluitingstreffer te pakken. Keurig via de opbouw werd weer Raslen aangespeeld die Kick in stelling bracht om zijn befaamde passeeractie te maken. Deze keer kwam Kick goed langs zijn snelle tegenstander en bracht de bal voor het doel. Met een droge schuiver werkte Mats mooi af. 4-3.

Dat beloofde zondermeer een mooie 2e helft te worden.

Helaas, Argon vond het nodig om het overtollige roet van Zwarte Piet niet in het eten te gooien, maar voor de verandering in de limonade van Hertha. Al wat Hertha wilde bleek te mislukken en de scheidsrechter vond een handsbal ‘aangeschoten’ maar het voordeel wat Argon daarvan had was de 5-3. Hertha speelde niet meer als team en van los zand kun je geen teamprestatie meer leveren. Het ene na het andere doelpunt werd gemaakt en Hertha kwam niet meer in het spel voor. Een uitslag van 12-3 deed de Herthanen de wenkbrauwen fronsen. Wat is er de 2e helft misgegaan? Gewoon de goede punten uit de eerste helft meenemen voor de volgende wedstrijd en kijken of Hertha de komende wedstrijden ook 2 goede helften kan spelen.