Zevenklapper brengt Hertha JO13-1 naar derde plek

01 november 2016

Na de beker teleurstelling tegen een sterk geüpgraded Argon JO13-2, moest de knop snel weer om met het oog op de competitie. Daarin is het erg spannend, met CSW aan kop met één wedstrijd meer gespeeld en 14 punten, DSS en Hoofddorp 13 en Hertha op 12. DIOS was nog puntloos, maar de mannen waakten voor onderschatting. Ondertussen is Cayden Hoekman op de weg terug van een blessure, maar raakten de mannen van Schildersbedrijf van Asselen wel verdediger Sander de Vries kwijt met een heupblessure.

De eerste helft begon stroef, mede door de 4-4-2-opstelling van DIOS en het hanteren van de lange bal op een nog langere spits. Mats Klinkhamer, Nick Verweij en Sander van Senten dekten de twee spitsen, aanvoerder Mees van Zijtveld schoof door om naast midmid Tijn Eekhoudt te spelen. Keeper Andy Theijsmeijer wist twee keer goed te redden in de eerste tien minuten, voordat Hertha echt in zijn spel kwam. Het balletje ging makkelijker rond en er kwamen wat kansen. Jay Overdijk en Kyan van Galen waren het die de keeper aan het werk zette. Vijf minuten voor rust soleerde Mees door de verdediging heen en schoot hard op doel, te hard voor de keeper die de bal niet goed kon verwerken waardoor spits Niels Schoonderbeek klaar stond om de 1-0 aan te tekenen. Nog geen twee minuten later was Jay zijn directe tegenstander de baas, welke een overtreding moest maken. Kyan schoot prima de bal voor en Mats kopte technisch zeer fraai binnen.

In de rust werd gehamerd op het snel maken van de 3-0, zodat de wedstrijd 'gedaan' zou zijn. Het eerste kwartier was Hertha duidelijk beter, maar wist dat pas later in de score uit te drukken. Nick passte Daan Plevier in en die twijfelt nooit op de rand van de zestienmeter. Met een mooie knal van afstand was het 3-0. De uitstekend spelende Tijn, beloonde zijn wedstrijd met een goal die nog mooier was dan die van Daan. Van 25 meter schoot de kleine midmid zo de bal strak over de keeper. Toen was echt het verzet van de ploeg uit Nieuw Vennep gebroken. Kyan omspeelde heel makkelijk de verdediging op een pass van Niels en Jay zette met een steekbal Niels voor de keeper om de score uit te breiden naar 6-0. Rechtsbuiten Hein Otting kreeg ook nog een mooie kans, maar deze werd gekeerd door de keeper. Het slotakkoord was er eentje van grote schoonheid. Zaalvoetballend tikte Niels samen met Michel Passet, Kyan en Tijn door de verdediging heen en was het Niels die de eindstand van 7-0 op het bord zette.

Hoofddorp verloor van DSS, waardoor de wedstrijd over twee weken in Haarlem (DSS - Hertha) een heuse topper wordt. Volgende week moeten de Vinkeveners eerste thuis tegen Zwanenburg.