Hertha JO13-1 pakt belangrijke punten tegen Kon. HFC

20 oktober 2016

Tussen de twee wedstrijden tegen Argon in, komende zaterdag mag er opnieuw tegen de Mijdrechtenaren worden aangetreden, stond voor Hertha's JO13-1 nog de uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC op het programma. De mannen van Schildersbedrijf van Asselen mochten laat op de middag aantreden in Haarlem tegen een ploeg dat gelijkspeelde tegen CSW, dus een lastige middag kon het zeker gaan worden.

Zonder aanvoerder Mees van Zijtveld en Cayden Hoekman, maar met de invallers Dennis Bröker en Lars van den Berg, begon Hertha en bleek het ook een lastige tegenstander te zijn. Na de eerste vijftien minuten kon één ding als positief worden gezien: de stand van 0-0 stond nog steeds op het bord. Hertha begon niet scherp en mocht keeper Andy Theijsmeijer erg bedanken voor twee knappe reddingen en het onschadelijk maken van vijf corners binnen 10 minuten. De verdediging met Hein Otting, Sander de Vries, Tijn Eekhoudt en Sander van Senten stond serieus onder druk, ook omdat Hertha zelf nauwelijks de bal vast wist te houden. De Herthanen wonnen weinig duels, waar na twintig minuten iets aan werd gedaan. Mats Klinkhamer en Jay Overdijk, mannen die een duel absoluut niet schuwen, en de snelle Lars werden in de ploeg gebracht, onder andere voor de licht geblesseerd geraakte Daan Plevier. De duelkracht en de wil om duels te winnen werkte aanstekelijk voor de andere ploeggenoten en zo kwam Hertha er bovenop. Spits Niels Schoonderbeek wist de keeper voor het eerst aan het werk te zetten met een afstandsschot en de Haarlemmers kwamen steeds minder aan het voetballen.

De eerste, echt grote kans was ook direct raak voor de Vinkeveners. Jay kwam goed door op links en zijn schot kon onvoldoende worden gepareerd door de keeper, waardoor Lars binnen kon te tikken. Daarna ging het heel snel. Uit een afgeslagen voorzet was het aanvoerder Nick Verweij die de bal hard op doel schoot. Door een Haarlems been van richting veranderd was de keeper kansloos en de 0-2 was een feit. Op slag van rust werd het zelfs 0-3 toen opnieuw Nick van afstand uithaalde en de verre benedenhoek vond, buiten het bereik van de keeper.

Uiterst efficiënt, drie grote kansen en drie goals, werd er toch opgelucht teruggekeken op de eerste helft. Dat het zo anders had kunnen zijn, beseften de Herthanen maar al te goed. De drie goals verbloemden ook het chaotische, onrustige spel. De tweede helft was minder spannend, waarin Tijn nog met een lichte blessure uitviel en achterin werd vervangen door Michel Passet. Hertha kwam drie keer nog goed voor de goal van de tegenpartij. Eerst was het Hein, dit keer vanaf het middenveld, die goed doorkwam maar zijn inzet kon net gekeerd worden door de keeper. Later kwamen zowel Kyan van Galen als Jay in de situatie waarin de bal door de ander zo binnen getikt kon worden, maar ze voor eigen kansen gingen. Maar met de 0-3 winst kon tevreden gekeken worden naar de ranglijst, waar koploper Hoofddorp zijn eerste punten verspeelden. Zaterdag weer tegen Argon uit Mijdrecht, maar nu voor de beker.