MENU
 

Hertha-meiden in selectie FC Utrecht

08 april 2013

Melissa Brandenburg en Nikki de Kuiper zijn geselecteerd voor het talententeam van FC Utrecht onder 13 jaar. Melissa is gescout als links-half en links-buiten op en rond de velden van Hertha. Nikki is opgevallen als keepster op de voetbalschool van FC Utrecht.

De meisjes trainen op een aantal zondagen met andere geselecteerde meisjes uit de regio bij sv Saestum in Zeist. Nikki heeft bovendien vorige week een wedstrijd gespeeld tegen meisjes van de Arsenal Academy [uit Engeland] bij sv Twello. Mooie ervaringen voor deze meisjes uit Vinkeveen.

Beide meisjes voetballen inmiddels ruim drie jaar bij Hertha. Op dit moment spelen ze in de MD1. Dit team speelt in een sterke meisjes-poule in de regio. Het meidenvoetbal van Hertha groeit dus niet alleen enorm kwantitatief, maar dus ook kwalitatief. De gedrevenheid van de begeleiders van het meisjesvoetbal begint zijn vruchten af te werpen. Coördinator Danny Bierman krijgt het voor elkaar om gezelligheid en goed voetbal te combineren in de trainingen en de wedstrijden. Maar Hertha wil doorgroeien met het meidenvoetbal. We willen toegroeien naar minmaal twee teams per categorie, zodat we nog meisjes kunnen opleiden tot betere voetbalsters. Wil je ook eens komen kijken of voetbal iets voor jou is, kom dan eens langs op Sportpark de Molmhoek. Je kunt gratis een paar keer meetrainen. Neem contact op met Danny Bierman, gegevens staan op de website van sv Hertha.

Door de groei van onder andere het meidenvoetbal heeft voorzitter Harry van Genderen besloten om te onderzoeken of het mogelijk is om de accommodatie uit te breiden. Zoals de plannen zich nu ontwikkelen ziet het er naar uit dat we in het seizoen 2013/2014 de accommodatie kunnen gaan aanpakken. Allemaal positieve ontwikkelingen die bijdragen aan nog meer voetbalplezier in Vinkeveen.

Naar het overzicht