Hertha JO13-1 pakt wel overwinning tegen Argon

10 oktober 2016

Deze week waren er meerdere dompers voor Hertha's JO13-1: de mannen van Schildersbedrijf van Asselen leden vorige week in Wilnis de eerste nederlaag , de snelle Jay Overdijk hield rust vanwege een bovenbeenblessure en vaste aanvoerder Mees van Zijtveld liep een knieblessure op. Voeg daarbij de reeds geblesseerde Cayden Hoekman en de personele problemen zijn compleet. Gelukkig speelde JO13-2 ook thuis op zaterdag 8 oktober en kwamen twee spelers JO13-1 versterken. Dennis Bröker, al eerder dit seizoen ingevallen, en de uit België afkomstige Arne Vandervorst (het scoutingsapparaat van Hertha reikt absoluut verder dan enkel de Ronde Venen). En die twee invallers waren absoluut welkom, want de wedstrijd tegen Argon JO13-2 stond op het programma.

En die wedstrijd mag je, volgens bekende Vinkeveense traditie, nooit verliezen en dan is het handig om goed aan een wedstrijd te beginnen. Dat was absoluut het geval in de wedstrijd die onder leiding stond van de strak en sterk fluitende René Stokhof. Verdedigen begint bij de aanvallers en die gaven de Mijdrechtenaren absoluut geen kans om op te bouwen. Iets dat ze wel probeerden door het tempo hoog te houden, maar onder aanvoering van spits Niels Schoonderbeek, werden die intenties teniet gedaan. Hertha maakte het veld zo klein mogelijk en met het afjagen door voorhoedespelers Niels, Daan Plevier en Kyan van Galen werd voetballen lastig. Daar kwam ook de 1-0 door in de negende minuut. Na een korte uittrap van Argon zette Niels druk waardoor de verdediging niks anders kon doen dan de bal over de zijlijn te schieten. Uit die ingooi werd aanvoerder Mats Klinkhamer in stelling gebracht, passte de bal naar de buitenkant waar Kyan naar binnen draaide en de bal met links binnenschoot.

Maar niet alleen de aanvallers deden goed werk, heel de Vinkeveense ploeg was op dreef in de eerste helft. Argon had een paar handige voetballers, maar verdedigers Mats, Tijn Eekhoudt en 'de Sanders' De Vries en Van Senten wisten elke aanval onschadelijk te maken. Keeper Andy Theijsmeijer had misschien weinig ballen om uit het net te houden, maar in de opbouw maakte hij steeds goede keuzes waardoor aanvallen makkelijker werd. Ondertussen had de 1-0 al lang niet meer op de borden mogen staan. Kyan had een goede kans op aangeven van Hein Otting en Daan had kansen op aangeven van Nick Verweij en Michel Passet. Vlak voor rust was het toch Daan die de score uitbreidde. Na een overtreding vanwege obstructie op de ingevallen Arne, schoot Daan eerst in een keer de bal in de kruising vanuit een vrije trap en vlak voor rust van afstand via binnenkant paal de 3-0 binnen.

In de rust werd benadrukt om vooral zo door te gaan als in de eerste helft, maar dat lukte niet helemaal. Argon wist nog te scoren, maar verder kwamen er niet veel kansen. Dennis wist nog een paar keer de verdediging te omspelen en ook Niels, Kyan en Michel kwamen nog in doelpuntrijke positie maar het mocht niet baten. De wedstrijd werd nog ontsierd door natrappen van Mijdrechtse kant, die met 10 man verder moesten.

Op de foto: invallers Arne Vandervorst (L) en Dennis Bröker (R) met doelpuntenmaker Daan Plevier (M)